Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030

Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030. Shutterstock

Cultuuroorlog

Nederlandse onderzoeker: “Melk is symbool van ‘witte’ verbondenheid”

Simon Segers

Volgens NPO 3, een van de drie televisiezenders van de Nederlandse Publieke Omroep, is melk een symbool van extreemrechtse, blanke activisten. “Voor de kenner is melk meer dan een onschuldig product uit de agrarische sector”, zo staat te lezen in een artikel.

Eva Vlaardingerbroek, politiek opiniemaakster en voormalig politica bij Forum voor Democratie, zou een van de boegbeelden zijn van die extreemrechtse melkdrinkers. Zij verdedigde in juli de boerenprotesten in Nederland in de Amerikaanse talkshow Tucker Carlson Tonight en later plaatste ze op Twitter ook een foto met enkele melkflessen in de handen. “Ik heb een reputatie (als melkmeisje) hoog te houden en boeren te steunen”, schreef Vlaardingerbroek.

(Lees verder onder de tweet.)

Lactosetolerantie

Willem Wagenaar, onderzoeker naar rechts-extremisme voor de Anne Frank Stichting, ziet hier een symbool van “wit” collectivisme. “Mensen van Europese komaf hebben over het algemeen vaker een fysieke tolerantie voor lactose dan mensen met een andere achtergrond. Dat gegeven wordt gebruikt om het wij-zij-denken, dat een centraal thema vormt binnen de ideologie, te versterken”, aldus de onderzoeker. 

Soyboy

Volgens NPO3 pleiten extreemrechtse melkpromotors voor vlees- en zuivelconsumptie om fysieke fitheid te bevorderen. Tegenover dat ideaal staat de zogenaamde “soyboy”, een archetype van de zwakke, progressieve man. “Een deel van de rechtsextremisten maakt zich zorgen over zogeheten ‘degeneratie’”, vervolgde Wagenaar. “Dat staat voor het verzwakken van het witte ras of de westerse beschaving. Vooral de man zou vlees en zuivel nodig hebben om sterk en gezond te blijven. Die fysieke kracht is in hun ogen hard nodig om zich voort te kunnen planten en zich zo nodig te verdedigen tegen vermeende vijanden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

22 gedachten over “Nederlandse onderzoeker: “Melk is symbool van ‘witte’ verbondenheid””

  1. Past die Canadese transgenderlerares met haar uithangende koeienuiers uit een vorig artikel ook in dit plaatje?
    ‘La vache qui rit’-kaasjes horen ook gebannen te worden, want met woke uiers lacht men niet.

  2. Wat zou er dan mis zijn met het “Wij-Zij denken” om elk bevolkingssegment fier met de eigen identiteit te kunnen laten pronken ? Ik weet dat ik , politiek-correct beschouwd, moet beschaamd zijn om “wit” te zijn uit pure en onversneden PoCo-Oikofobie. Maar ik ben en blijf objectief-correct uitermate fier op mijn privilege om Blank te mogen geboren zijn en zo mijn (voor)ouders de nodige dankbare eer te kunnen en mogen bewijzen. Blanken, dus “mensen van “Europese Origine”, hebben in Afrika “Europese Beschaving” gebracht bij de negers onder de vorm van ziekenzorg, verharde wegen, stenen gebouwen, interventie bij bloederige stammen twisten, landbouw optimalisatie met blanke landbouwingenieurs ; we mogen daar toch terecht trots op wezen in plaats van ter zake Linkse, politiek-correcte Oikofobie uit te braken !

Plaats een reactie

Delen