Zakia Khattabi (Ecolo) - foto Belga

Uncategorized

OCAD klimaat tegen begin 2023: “Van klimaat een veiligheidskwestie maken”

Wannes Neukermans

Tegen begin 2023 moet er een OCAD voor het klimaat komen. Dat zegt Ecolo-minister van Klimaat Zakia Khattabi. Het orgaan zal op dezelfde manier werken als het OCAD dat nu al bestaat tegen terreur en moet van klimaat een veiligheidskwestie maken.

Federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) wil koste wat het kost de federale klimaatplannen bewaken. Daarvoor wil ze een OCAD oprichten. “Door risicoanalyses op alle niveaus en op de lange termijn te maken, kunnen we veel beter op de (inter)nationale veiligheidsgevolgen van de klimaatverandering anticiperen, zoals volksverhuizingen en grondstofconflicten”, vertelt ze.

Al in oktober van vorig jaar besliste de federale overheid om 1 miljoen euro vrij te maken voor de oprichting van een coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse over het klimaat. “Ik ben in dialoog met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v), een consultancybedrijf en enkele financiële actoren over de verdere uitwerking”, legt Khattabi uit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

11 gedachten over “OCAD klimaat tegen begin 2023: “Van klimaat een veiligheidskwestie maken””

  1. Die groene ratten willen gewoon een dictatuur installeren. Na de corona lockdown komt een klimaat lockdown er aan. Hoelang zal het plebs dit nog dulden? Open je ogen voor Groen ze sluit!!!

  2. Khattabi liet al eerder weten dat ze het niet aankon om in dezelfde ruimte te zijn als N-VA’ers. Vervang N-VA’ers door Joden, homoseksuelen, Marokkanen of Oeigoeren en we zijn voor een paar weken media-teringherrie vertrokken. Niet zo wanneer iemand van links en van groen een rabiate afkeer voor alles wat Vlaams is etaleert. Zakia Khattabi is niet aan haar proefstuk toe. Op de RTBF liet ze zich ontvallen dat de N-VA een nationaalsocialistische partij is. Toen de jongerenafdeling van haar partij Ecolo staatssecretaris Francken een nazi-plunje aantrok, gaf ze geen kik. In het hoofdstedelijke Bruzz (10 januari 2019) liet mevrouw Khattabi op tekenen dat – en wij citeren – ‘het probleem met de N-VA is dat al wie geen witte man van rond de 50 is, vroeg of laat het slachtoffer wordt van hun beleid’. In 2013 veroorzaakte Khattabi ophef toen ze de uitwijzing van een Tunesische illegaal verhinderde. In 2014 werd ze Ridder in de Leopoldsorde. Ecolo-bobo Zakia Khattabi woont ondertussen in het dure Elsene, ver weg van Hell holes Schaarbeek, Molenbeek en Sint-Joost-ten-Node. Tussen de eurocraten, expats, lobbyisten en rijke Parijzenaren op de vlucht voor de Franse fiscus. Ecopopuliste Zakia Khattabi wil een koolstoftaks op alle fossiele brandstoffen. Extra accijnzen op benzine die volgens het ’70 euro-scenario’ tegen 2030 zo’n 2,6 miljard euro uit de zakken van de automobilist moeten kloppen. Ze heeft een rabiate afkeer voor alles wat Vlaams is. Van die boerin geen eieren!

Plaats een reactie

Delen