Ecolo co-voorzitter Rajae Maouane (foto: Belga)

Uncategorized

Ophef in het onderwijs: Ecolo-covoorzitter krijgt ‘interview’ in schoolboek

Wannes Neukermans

Ophef aan de start van het nieuwe schooljaar: twee pagina’s van het Tangram-leerboek, bedoeld voor lessen Frans in het tweede middelbaar, worden gewijd aan een interview met Rajae Maouane, de covoorzitter van Ecolo. Waals minister van Onderwijs Caroline Désir (PS) start een onderzoek.

Politieke inmenging in klaslokalen wordt al langer als probleem omschreven, maar dat er twee pagina’s worden gewijd aan een – weinig kritisch – interview met een (co-)voorzitter van een politieke partij, is zeer opvallend.

Zeker niet wenselijk, maar is het wettelijk?

Wenselijk vindt ze het allesbehalve, maar minister van Onderwijs Désir start nu ook een onderzoek naar de wettelijkheid van de aanwezigheid van het Brusselse parlementslid in een schoolboek voor het tweede middelbaar. “Het is duidelijk dat deze situatie een diepgaand onderzoek verdient”, reageert het kabinet van Désir. “De minister heeft haar administratie gevraagd om te analyseren of het handboek compatibel is met het handvest waaraan uitgevers zijn onderworpen.”

“Een uitgever die politieke propaganda verspreidt in onderwijsboeken mag geen plaats krijgen in scholen”, reageert Pierre-Yves Jeholet, de minister-president van de Franse gemeenschap. Hij noemde de publicatie van dit interview in een schoolboek “op zijn minst een ongelukkigheid”, maar zeker fout.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Ophef in het onderwijs: Ecolo-covoorzitter krijgt ‘interview’ in schoolboek”

  1. Alle middelen zijn goed om de jeugd met het communistische gifgroene gedachtengoed te brainwashen. Stel u even voor dat de ontmenselijkte Tom Van Grieken en/ of Dries Van Langenhove een interview kregen in Vlaamse schoolboeken!? De noodtoestand werd uitgeroepen in België!

  2. Ongelukkig? Vous voulez rire? Dat zijn totalitaire hersenspoelingen die hun nefaste invloeden bewezen hebben bij de profeten Hitler en Stalin. Het Franstalig onderwijs de kweekvijver voor Ecolostemmen. Uiteraard zal ik geen traan laten als Ecolo stemmen afsnoept (op termijn) van de MR en de PS dwazen.

  3. Kan je je de commotie voorstellen als in een Vlaams schoolboek het woord gegeven zou worden aan pakweg Dries Van Langenhove? Die, tussen haakjes, zinnigere praat verkoopt dan heel Ecolo bij elkaar.

  4. De ecofacistische propaganda die vaak door gifGroen onderwijzend personeel
    (“leekrachten” in PoCo-newspeak) wordt gedwangvoederd aan scholiertjes zou dan nog niet genoeg Groen PoCo vergift zijn zeker ? Onze scholiertjes krijgen echter nooit te horen dat de cyclische opwarming en afkoeling der aarde reeds miljoenen jaren aan de gang is.

Plaats een reactie

Delen