Foto: Belga

Binnenland politiek

Vlaamse regering heeft begrotingsakkoord: cd&v bindt in “om chaos te vermijden”

Wannes Neukermans

De topministers van de Vlaamse regering hebben alsnog een akkoord bereikt over de begroting. Het groeipakket zal elk jaar opnieuw met 2, in plaats van met 1 procent indexeren. Bovendien worden sociale toeslagen voor mensen met een laag inkomen verhoogd met 15 euro. De groep die er recht op heeft verhoogt daarnaast ook van 30.000 naar 80.000 gezinnen. Op die manier bindt de cd&v toch in, ondanks dat “de tsjeven niet zouden plooien“.

“De Vlaming heeft nood aan steun, niet aan chaos”, verklaart cd&v-voorzitter Sammy Mahdi op Twitter. “De beste steun voor 1,6 miljoen kinderen blijft de index. Helaas staan we alleen. Het spel is door iedereen hard gespeeld de afgelopen dagen. Bij mij stopt het wanneer de welvaart van 6,6 miljoen Vlamingen op de helling staat.”

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2022/09/maatregel-waarvoor-cdv-begrotingsonderhandeling-blokkeerde-zou-voor-elk-kind-maandelijks-acht-euro-extra-betekenen/

Bloed, zweet en tranen

“We zullen de begroting goedkeuren”, klinkt het enigszins teleurgesteld bij Mahdi. “Met alle goede maatregelen voor de kinderopvang, ouderen, lokale middenstand… Ook dat kostte ons bloed, zweet en tranen. We pakken onze verantwoordelijkheid en alle shit die daar allicht bij hoort. Cd&v laat de Vlaming niet in de steek”, besluit hij.

Ook Vlaams minister-president Jan Jambon reageert op Twitter. “We hebben een akkoord rond maatregelen tegen de energiecrisis en de begroting”, verklaart hij. “Ik bedank iedereen binnen mijn regering om dit akkoord mogelijk te maken.” De details van dat begrotingsakkoord zullen morgen duidelijk worden, tijdens de uitgestelde Septemberverklaring van Jan Jambon.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/open-vld-en-n-va-zien-een-grote-schuldige-voor-mislukte-onderhandelingen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

11 gedachten over “Vlaamse regering heeft begrotingsakkoord: cd&v bindt in “om chaos te vermijden””

  1. Luidens Het Nieuwsblad heeft de Christen Hilde Crevits meer ruggengraat dan CD&V partijvoorzitter en moslim Sammy Madhi. Goed nieuws voor de molisma’s. Laat u niet langer manipuleren door de heren. Een geëmancipeerde vrouw is er twee waard.

Plaats een reactie

Delen