Kanye West draagt 'White Lives Matter'-T-shirt tijdens modeshow in Parijs

Twitter @RealCandaceO

Uncategorized

Kanye West draagt ‘White Lives Matter’-T-shirt tijdens modeshow in Parijs: “BLM was een zwendel”

Carl Deconinck

Afgelopen maandag verscheen de Afro-Amerikaanse rapper Kanye West in een T-shirt met het opschrift ‘White Lives Matter’ aan de zijlijn van de Paris Fashion Week. Daarbij haalde hij ook stevig uit naar Black Lives Matter (BLM). Hij noemde de organisatie “een zwendel”.

Rapper en ontwerper Kanye West heeft op Instagram, waar hij meer dan 17 miljoen volgers heeft, uitgehaald naar Black Lives Matter. Maandagavond droeg hij ook een ‘White Lives Matter’-T-shirt tijdens zijn Yeezy-modeshow in Parijs. “Iedereen weet dat Black Lives Matter een zwendel was. Nu is het voorbij. Graag gedaan”, schreef de rapper op Instagram.

BLM raakte wereldwijd bekend na enkele incidenten in de VS waarbij zwarte Amerikanen die beschuldigd werden van criminele feiten het leven lieten. De organisatie wakkerde een gevoel van racisme en onrecht aan, wat een aardige inkomstenbron vormde. Die inkomsten gingen echter niet naar een verbetering van de relaties tussen mensen van verschillende rassen, maar verdwenen in de zakken van familieleden en vrienden van de leidinggevenden bij BLM.

(Lees verder onder de tweet.)

Conservatief

BLM is een populair doelwit van conservatieve Amerikanen. Ze wijzen vaak op de marxistische overtuiging van de oprichters van de beweging, die intussen rijk is geworden door de donaties van mensen. Ook conservatief politiek commentator Candace Owens was van de partij in Parijs.

Kanye haalde onlangs de krantenkoppen nadat hij het contract van Yeezy bij GAP had beëindigd. De muzikant stuurde in september een opzeggingsbrief naar GAP waarin hij de kledinghandelaar ervan beschuldigde de Yeezy-samenwerking niet op de markt te brengen. De rapper gaf daarbij ook aan dat GAP actief is in China en dat hij de industrie opnieuw naar de VS wil halen. Het sociaal engagement van de superster wordt echter niet op prijs gesteld in de elitaire modekringen. Daar noemt men zijn gedrag “een vorm van geweld”.

https://redactie.palnws.be/2022/04/blm-kocht-in-het-geheim-luxevilla-ter-waarde-van-6-miljoen-dollar/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

12 gedachten over “Kanye West draagt ‘White Lives Matter’-T-shirt tijdens modeshow in Parijs: “BLM was een zwendel””

  1. Op het eerste gezicht presenteert BLM zich als een basisbeweging die zich inzet voor de nobele taken van racismebestrijding en tegen politiegeweld. Een diepere duik toont aan dat BLM een marxistische revolutionaire beweging is die tot doel heeft de Verenigde Staten – en de hele wereld – te transformeren in een communistische dystopie.
    De oprichters van BLM geven openlijk toe dat ze marxistische ideologen zijn. Tot hun zelfverklaarde mentoren behoren voormalige leden van de Weather Underground, een radicale ‘linkse’ terroristische groepering die in de jaren zestig en zeventig een communistische revolutie naar de Verenigde Staten wilde brengen. BLM is bevriend met de Venezolaanse dictator Nicolas Maduro, wiens socialistische beleid de economische ineenstorting en de onnoemelijke ellende heeft veroorzaakt bij miljoenen mensen daar.
    https://youtu.be/Pyhy4IvkENg
    https://capitalresearch.org

  2. Tja, in de VS kan je dit t-shirt misschien nog openlijk dragen, hier in België krijg je onmiddellijk de stempel extreem rechts en maak je heel veel kans “gezelfmoord” te worden door binnenlandse zaken en justitie.

  3. De elitaire modekringen zijn niet opgezet met het engagement en noemen het geweld!Dat BLM mensen doodsloeg,hun winkels plunderden en in brand staken was voor de elitairen blijkbaar een fait divers. Het ironisch kantje van het misdadig gedrag van BLM is dat het veelal zwarten/anders gekleurden waren die slachtoffer waren van deze baldadigheden! Over de BLM zwendel/oplichterij heb ik van onzen alom geroemde Björn en ons Greet nog niets gehoord!?

Plaats een reactie

Delen