Nederlandse klimaatactivist lijmt zich vast aan tafel tijdens praatprogramma

Screenshot @Jinek_RTL

Uncategorized

Nederlandse klimaatactivist lijmt zich vast aan tafel tijdens live-uitzending praatprogramma

Carl Deconinck

Dinsdagavond was klimaatactivist Jelle de Graaf te gast in het Nederlandse praatprogramma Jinek om te praten over de steeds driestere acties van organisaties zoals ‘Just Stop Oil’. De activist besloot echter om de uitzending te kapen door zichzelf vast te lijmen aan tafel, maar zonder veel succes.

Europa wordt steeds meer geconfronteerd met klimaatactivisten die kostbare kunst en belangrijke infrastructuur aanvallen. Ze zijn ervan overtuigd dat de wereld zeer binnenkort zal vergaan en schrijven elk natuurverschijnsel toe aan een noodlottige klimaatverandering. Klimaatactivist Jelle de Graaf was daarom op de Nederlandse televisie bij Jinek uitgenodigd om te praten over manieren om de strijd tegen klimaatverandering onder de aandacht te brengen.

In plaats van een inhoudelijk debat aan te gaan of interessante argumenten ten berde te brengen, koos de Graaf ervoor om actie te voeren. Hij klom op tafel en lijmde zich vast. “Ik ga het hebben over de klimaatcrisis en ecologische crisis”, dramde hij fanatiek af. Hij eiste meer aandacht voor natuurrampen in de rest van de wereld, die het gevolg zouden zijn van de vermeende klimaatcrisis. Hij eiste ook dat er mensen uit Nigeria en Pakistan aan tafel zouden zitten.

(Lees verder onder de tweet.)

Niet goed vastgelijmd

De aanwezige gasten aan tafel en het publiek schoven ongemakkelijk op hun stoel bij het aanschouwen van de activist. Tijdens de reclame besloten de programmamakers om in te grijpen. Een erg nerveuze De Graaf riep dat ze hem niet zomaar mochten losmaken: “Dit is gevaarlijk en jullie kunnen mij hierbij schade berokkenen.” Hij eiste dat de camera’s zouden blijven draaien, want “mijn veiligheid staat op het spel”. Enkele medewerkers droegen De Graaf daarop samen met het tafelblad weg.

Ze besloten om het tafelblad schuin neer te zetten, “dan glijdt hij vanzelf wel naar beneden”. Een verkrampte De Graaf repliceerde daarop dat hij vastgelijmd was, maar nog voor zijn zin was uitgesproken, gleed hij al naar beneden. De lijm bleek dan toch niet zo sterk te zijn. “Kanker!”, luidde de klimaatactivist zijn zwanenzang in.

(Lees verder onder de tweet.)

Spot

De Graaf krijgt vooral de spot van Nederland over zich heen. “Nu zijn handen vastzitten, kan je er ook gemakkelijk ducttape over plakken zodat hij anderen ook even laat spreken”, schreef iemand tijdens de uitzending op Twitter. De Kritische Patriot merkt op dat er de laatste 40 jaar net veel minder mensen sterven aan klimaatgerelateerde rampen. Berichten zoals “clown”, “droeftoeter” en “drama queen” zijn legio.

Roelof Bouwman vraagt zich spottend af of de Nederlandse zeespiegel nu gezakt is. Geert Noels wijst erop dat De Graaf geen debat wil, maar een monoloog. Sander van Dam besluit: “Dus je gaat jezelf vastlijmen aan tafel bij Jinek omdat je over het klimaat wil praten, terwijl je bent uitgenodigd aan tafel bij Jinek om over het klimaat te praten. Wat een debiel.”

De Graaf lijkt sowieso weinig last te hebben van gêne. In 2018 kwam hij op voor de Amsterdamse Piratenpartij en verscheen toen poedelnaakt op de campagneposters. Nu is De Graaf actief bij het extreemlinkse Bij1.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Nederlandse klimaatactivist lijmt zich vast aan tafel tijdens live-uitzending praatprogramma”

  1. Ik zei toch dat de extreem-links op het puntje staat om volwaardige terror aanslagen te plegen en dat deze incidenten exponentieel sneller gaan komen? Men leert de jeugd om te spijbelen voor “klimaat”, men geeft het slechte voorbeeld en hoopt dat uw kinderen deze herfstvakantie hun acties gaan voortzetten. Veel van deze activisten werken trouwens voor de overheid en/of zijn leerkrachten die al jaren uw kinderen brainwashen.

  2. Eigenlijk begrijp ik het niet goed: als die mensen gelukkig zijn wanneer ze vastgelijmd zijn, laat ze dan vast gelijmd.
    Ik denk dat ze na een paar dagen – tenminste dan met deugdelijke lijm – zich wel bedenken om dat nog eens te doen.
    In dit geval ook, zet dat tafelblad ergens weg maar zorgt tenminste dat die lijm goed plakt.

Plaats een reactie

Delen