Verhofstadt dreigt met motie van afkeuring tegen von der Leyen

Guy Verhofstadt. Shutterstock

Uncategorized

Verhofstadt over Twitter-overname Elon Musk: “Regelgeving nog nooit zo belangrijk geweest”

Wannes Neukermans

Op Twitter is er heel wat commotie ontstaan over het feit dat Elon Musk het socialemediaplatform Twitter heeft gekocht. Verschillende Europese politici mengen zich in het debat, waaronder Europarlementslid Guy Verhofstadt (Open Vld).

Het feit dat de rijkste man ter wereld “de grootste debatplaats op aarde” nu in zijn bezit heeft, is volgens Verhofstadt zorgwekkend. “De nood aan regulering en verantwoordelijkheid is nog nooit zo groot geweest”, geeft hij aan op Twitter. Het feit dat Musk in het verleden al aangaf voorstander te zijn van de absolute vrijheid van meningsuiting, vindt het Europarlementslid gevaarlijk en problematisch.

Ook Thierry Breton, de Eurocommissaris voor Interne Markt, reageerde op Twitter. Toen Musk met zijn tweet “The bird is free” aankondigde Twitter gekocht en “bevrijd” te hebben, reageerde Breton daar scherp op: “In Europa zal de vogel volgens onze regels vliegen.” De Eurocommissaris deelde ook een video waarin hij een gesprek had met Musk, waar ze spraken over zelfregulering van het platform.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

17 gedachten over “Verhofstadt over Twitter-overname Elon Musk: “Regelgeving nog nooit zo belangrijk geweest””

 1. Waarom denk je dat ze geen vrijheid van meningsuiting willen? Dan kunnen de pharmaJoden en de politieke Janetten en de moslims ons verder koeieneren omdat ze nog slachtoffertje willen spelen na WO2 terwijl ze zelf nazi’s zijn…

 2. je moet je niet afvragen hoe bang dat ze zijn dat de burgers het heft in eigen handen zullen nemen en al die klootzakken a la verafstoot en co zullen onthoofden en hun koppen op pieken steken ,wandelend over het Shumanplein.De moslims geven ons dagelijks het voorbeeld.Verafstootje,te rijk is eraan,de rechtse burger zal opnieuw het heft in eigen handen nemen.

 3. Ja stel je voor dat je nu een platform krijgt dat wél voorstander is van de vrije meningsuiting. 😱😱😱😱
  Komaan Verafstoot, onmiddellijk nieuwe wetten maken die dat verbieden!!

 4. Je bent pas een echt een nieuwe gliberaal wanneer je vrijheden beperkt dmv pasjes, overal camera’s hangt, bankrekening zonder juridische voorwaarden en beperkingen laat controleren door de staat, voorstander bent beperking of afschaffing van dissidente meningen, alleen rekening houdt met verkiezingsuitslagen wanneer ze in jouw voordeel zijn, allochtone sjoemelpoedels bevoordeeld, de media manipuleert en controleert. En dan ik zal nog wel enkele andere belangrijke punten vergeten zijn die het nieuwe gliberalisme vormgeven. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 5. Vrijheid van meningsuiting blijft een moeilijk ding bij de liberalen.
  Ieder mag een mening hebben maar alleen als zij die goedkeuren of anders krijg men een linkse rechter achter zich aan en vliegt men de bak in. Of erger, komt men u in alle vroegte in koelen bloede doodschieten remember Yannick.
  Verafstoot is irrelevant geworden.

 6. De man die onze energie verpatste aan Frankrijk en de dromer van een vrije markt, die ons nu de das omdoet, spreekt ! Als iedereen vrij zijn mening zou kunnen zeggen, zou het wel eens gedaan kunnen zijn met goedkope gelukzoekers naar onze bedrijven te lokken. Als mensen vrij kunnen spreken zou migratie wel eens terug hét thema van de verkiezingen kunnen worden. Pech voor de Open-(grenzen) VLD.

 7. Mannen zoals Verafstoot pleiten er dus voor Trump van Twitter te halen maar Poetin, Xi, de ayatollahs, Kim Yung Un hun vrije toegang open te laten. Dit soort uitspraken zegt voor de EU burger meer over Verafstoot dan over Musk. Hoe dictatoriaal wordt de EU met Verafstoot al “spokesman” nog?

 8. Dus een voorman van de partij van de “vrijheid” (PVV,stond voor Partij voor vrijheid en vooruitgang) is van mening dat die vrijheid niet meer zo vrij moet zijn. Meer, hij vindt dat zij (de politici)moeten kunnen beslissen hoe vrij jij als individu mag zijn in je meningen en in het te kennen geven van je meningen . Anders gezegd wil de Guy gewoon zeggen dat hij u zal zeggen wat jij als individu mag zeggen en schrijven tout court !Voila ziedaar de partj voor vrijheid en voortuitgang, pardon achteruitgang! Dus onze Guy zweert dus ook onze grondwet af want die garandeert ieder individu een persoonlijke vrijheid van mening! Zouden de VLD-ers zich niet beter communisten noemen?

Plaats een reactie

Delen