Donald Trump opnieuw presidentskandidaat in 2024: "Amerika opnieuw groot en glorieus maken"

Donald Trump. Shutterstock

Uncategorized

Donald Trump opnieuw presidentskandidaat in 2024: “Amerika zijn grootsheid en glorie teruggeven”

Anton Schelfaut

Voormalig Amerikaans president Donald Trump (76) doet in 2024 opnieuw een gooi naar het presidentschap. Dat heeft hij dinsdag aangekondigd tijdens een toespraak in Mar-a-Lago. “Ik wil Amerika opnieuw groot en glorieus maken”, klonk het.

Trump kondigde dinsdagavond zijn kandidatuur voor de Republikeinse presidentsnominatie aan. Eerder had hij ook al het daartoe vereiste papierwerk ingediend bij de federale verkiezingscommissie, de FEC. De oud-president sprak zijn aanhangers toe vanuit een balzaal in zijn residentie in Mar-a-Lago. De toespraak werd ook live uitgezonden op televisie.

“Om Amerika zijn grootsheid en glorie terug te geven, kondig ik mijn kandidatuur voor het presidentschap aan. Dit wordt niet mijn campagne. Het wordt onze campagne”, aldus een strijdvaardige Trump. “De comeback van Amerika begint nu.”

Biden

Verder beloofde de 76-jarige oud-president dat hij ervoor zal zorgen dat zijn opvolger en huidig president Joe Biden “niet nog eens vier jaar” in het Witte Huis zit. “Joe Biden belichaamt het falen van links en de corruptie van Washington”, klonk het.

Biden zelf reageerde in een tweet op de kandidatuur van Trump. “Donald Trump heeft Amerika in de steek gelaten”, schreef hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen