Elon Musk roept Amerikaanse kiezers op om Republikeins te stemmen

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Elon Musk roept Amerikaanse kiezers op om Republikeins te stemmen

Anton Schelfaut

Twitter-eigenaar Elon Musk heeft de onafhankelijke kiezers opgeroepen om bij de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen voor de Republikeinen te stemmen. Aangezien huidig president Joe Biden een Democraat is, adviseert Musk om een Republikeins Congres te verkiezen. “Gedeelde macht beteugelt de ergste uitwassen van beide partijen”, redeneert hij.

Dinsdag vinden in de Verenigde Staten de ‘midterms’ plaats. Bij deze belangrijke tussentijdse verkiezingen worden alle zetels van het Huis van Afgevaardigden, 34 zetels in de Senaat en heel wat lokale gouverneurs gekozen. Aangezien ze in het midden van de ambtstermijn van de president vallen, krijgt de kiezer de kans om de koers voor de komende twee jaar te bepalen.

(Lees verder onder de tweet.)

Gedeelde macht

Aan de vooravond van de tussentijdse verkiezingen deelde Elon Musk zijn stemadvies op Twitter. “Gedeelde macht beteugelt de ergste uitwassen van beide partijen. Daarom raad ik aan op een Republikeins Congres te stemmen als het presidentschap Democratisch is”, zo schreef de miljardair maandag op zijn socialemediaplatform. “Hardcore-Democraten of -Republikeinen stemmen nooit voor de andere kant, dus het zijn onafhankelijke kiezers die daadwerkelijk beslissen wie de baas is!”

Het is niet de eerste keer dat de nieuwe eigenaar van Twitter zich roert op politiek vlak. Zo verklaarde hij in mei dat de Democraten waren verworden tot een “partij van verdeeldheid en haat”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Elon Musk roept Amerikaanse kiezers op om Republikeins te stemmen”

Plaats een reactie

Delen