Federale regering wil alcoholreclame gedeeltelijk verbieden

Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Federale regering wil alcoholreclame gedeeltelijk verbieden

Wannes Neukermans

Het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) meldt dat de federale regering een akkoord heeft bereikt om reclame voor alcohol in reclameblokken tijdens televisieprogramma’s gericht op kinderen en hongeren te verbieden. Dat is beslist op de ministerraad van donderdag.

Het verbod kadert in een breder alcoholplan, gericht op het vermijden van overconsumptie in het algeheel. Alcohol is op jonge leeftijd extra schadelijk en daarom moeten jongeren extra beschermd worden, redeneert de federale regering. Daarom zou er ook een verbod op versterkte bieren en wijnen kunnen komen voor wie jonger is dan 18 jaar. Er is ook een zorgtraject voor jongeren met een alcoholproblematiek in de maak.

De federale regering moet dit standpunt en het volledige alcoholplan nu nog bespreken tijdens een interministeriële conferentie met de deelstaatregeringen. Die zou in december doorgaan.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/els-van-doesburg-n-va-het-verhaal-van-jinnih-beels-is-ik-ben-tegen-drugs-maar-mijn-verhaal-is-ik-ben-tegen-drugs-punt/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Federale regering wil alcoholreclame gedeeltelijk verbieden”

  1. “Alcohol is op jonge leeftijd extra schadelijk en daarom moeten jongeren extra beschermd worden, redeneert de federale regering”. Cannabis klaarblijkelijk niet, cfr.Mathias De Clercq en Marc Van Ranst.
    [Zie PALnws-“VB Gent hekelt burgemeester die openlijk aanzet tot druggebruik”, door Anton Schelfaut, 18 juli, 2022]. Of wordt door onze regering Marrakech VII een pint beschouwd als een slechte rechtse drug en een joint als een goede linkse po-co drug ? [Ek verskiet van niks nie meer nie]

  2. Gelukkig hebben we Vivaldi nog, om op een levensbelangrijke thema als dit haar stempel grandioos te drukken; Haleluja, wat een regering. Dat we ons blauw betalen aan groene pestmaatregelen is maar een fait divers…

  3. Weeral hetzelfde: regeltjes, verbod op, boetes, controle, bemoeien op alle mogelijke niveau’s. En alles in naam van ‘het welzijn van de mensen’. Dat sommigen minder goed zijn in persoonlijke beslissingen nemen dan anderen is voor de politieke linkiewinkies voldoende om iedereen in vakjes te steken. Zij denken dat zij het allemaal beter weten. Maar efficient de zware misdaad bestrijden/bestraffen, dat lukt niet.

Plaats een reactie

Delen