Griekse oud-topvoetballer krijgt celstraf van 10 maanden wegens kritiek op geslachtsverandering bij kinderen

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Griekse oud-topvoetballer krijgt 10 maanden celstraf wegens kritiek op geslachtsverandering bij kinderen

Carl Deconinck

Vassilis Tsiartas werd wereldberoemd toen hij in 2004 mee aan de basis lag van het legendarische Europees Kampioenschap in het voetbal. Hij won met de Griekse nationale ploeg tegen alle verwachtingen in het toernooi. Nu haalt hij om andere redenen het wereldnieuws.

De oud-voetballer, die nooit in zijn carrière een rode kaart pakte en volgens velen de grootste Griekse voetballer aller tijden is, werd hard op de vingers getikt door de rechtbank in Athene. Hij is veroordeeld tot 10 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een voorwaardelijke boete van 5.000 euro voor “transfobe berichten” op sociale media.

De bewuste berichten had hij op Facebook gezet na de goedkeuring van een wetsvoorstel voor de herdefiniëring van genderidentiteit. Tsiartas schreef toen dat hij wenste dat “de eerste geslachtsveranderingen worden uitgevoerd op de kinderen van degenen die deze gruwel hebben bekrachtigd”. “Legitimeer pedofielen ook om de misdaden te voltooien”, voegde hij eraan toe. In een tweede bericht, een paar uur later, had hij opgemerkt: “God schiep Adam en Eva.”

Antiracismewet

De veroordeling van Vassilis Tsiartas is de eerste voor het publiekelijk aanzetten tot geweld of haat om redenen van genderidentiteit in Griekenland. Strijdorganisaties voor transgenderisme zijn zeer tevreden met de uitspraak. Ze wijzen er wel op dat de redelijke duur van het proces is overschreden, aangezien er intussen meer dan 5 jaar zijn verstreken. Een andere persoon die reageerde op het Facebookbericht van Tsiartas zou ook “transfobe beledigingen” hebben geuit en kreeg daarvoor 7 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Tsiartas belooft op sociale media om er binnenkort meer over te vertellen. Hij zal ook in beroep gaan tegen de uitspraak. Op sociale media blijft hij in elk geval bijzonder kritisch voor de transgenderideologie en -activisten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Griekse oud-topvoetballer krijgt 10 maanden celstraf wegens kritiek op geslachtsverandering bij kinderen”

  1. Als die man gezegd heeft wat hier staat, dan is dat geenszins aanzetten tot geweld en haat. Zo zie je maar dat dergelijke wetgeving aanleiding geeft tot willekeur en vervolging van andersdenkenden, van wie openlijk emotionele kritiek geeft op het beleid. Het typische Europese belerend vingertje naar andere landen mag dus weg.

  2. Laat afrika aan de afrikanen . ze hebben er recht op . maar dan moeten ze zelf wel hun eigen boontjes doppen . En laat ons hier in Europa al de volksverraders die ons schuldcomplexen willen aanpraten , buiten schoppen . Als ze vinen dat Afrika recht heeft op centen : laat ze met hun eigen centen en inzichten in Afrika de problemen gaan oplossen .

Plaats een reactie

Delen