Keert Donald Trump terug op Twitter? Musk laat gebruikers beslissen: "De stem van het volk is de stem van God"

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Keert Donald Trump terug op Twitter? Musk laat gebruikers beslissen: “De stem van het volk is de stem van God”

Anton Schelfaut

Keert voormalig Amerikaans president Donald Trump terug op Twitter? De kans lijkt steeds groter te worden, nu eigenaar Elon Musk een peiling heeft gelanceerd waarin gebruikers van de berichtendienst kunnen stemmen over een mogelijke terugkeer van de oud-president.

Al meer dan 7,4 miljoen Twitter-gebruikers hebben hun stem uitgebracht in de peiling op het Twitter-account van Musk, die loopt tot zondagnacht. Een meerderheid van hen (53,1 procent) stemde voorlopig vóór de terugkomst van Trump. “Vox Populi, Vox Dei”, schreef Musk bij de stemming. Dat is Latijn voor: “De stem van het volk is de stem van God.”

Het account van Trump werd op 8 januari 2021, twee dagen na de bestorming van het Capitool, verwijderd “vanwege het risico van verder aanzetten tot geweld”. De oud-president, die eerder deze week nog probeerde via een hoger beroep zijn permanente schorsing ongedaan te maken, had meer dan 80 miljoen Twitter-volgers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Keert Donald Trump terug op Twitter? Musk laat gebruikers beslissen: “De stem van het volk is de stem van God””

Plaats een reactie

Delen