Linkse activist gooit met eieren naar koning Charles: "Dit land is gebouwd op het bloed van slaven"

Twitter: @CityofYork

Uncategorized

Linkse activist gooit met eieren naar Britse koning Charles: “Dit land is gebouwd op het bloed van slaven”

Carl Deconinck

Vandaag is een man opgepakt die de Britse koning Charles bekogelde met eieren tijdens een bezoek aan de noordelijke stad York. Hij gooide niet bijzonder doeltreffend en de schade valt goed mee. De aanleiding van de actie was zijn ongenoegen over het slavernijverleden.

Het incident vond plaats toen de monarch en zijn vrouw York binnenkwamen via Micklegate Bar, een middeleeuwse toegangspoort waar monarchen traditioneel welkom zijn in de stad. Ze waren er om een standbeeld te onthullen van de recent overleden Queen Elisabeth II. Toen ze er het publiek begroetten, begon een man met eieren te gooien.

“Dit land is gebouwd op het bloed van slaven”, riep de man. Het publiek reageerde erg negatief op de actie en de politie sloeg hem snel in de boeien. “Shame on you” en “God save the King” klonk het in het publiek. Het koningskoppel zette daarna gewoon de weg verder naar de kathedraal van York. De activist bleek niet krachtig genoeg te gooien, want geen enkel ei spatte open op de Britse monarch.

(Lees verder onder de tweet.)

Ecologisch activist

Britse kranten konden de man identificeren als de 23-jarige Patrick Thelwell, een ecologische activist die opkwam voor de groene partij en nu actief is bij het radicale Extinction Rebellion. In het verleden nam hij deel aan een blokkeringsactie op de London Bridge. In een online biografie heeft Thelwell het uitgebreid over zijn politieke overtuigingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Linkse activist gooit met eieren naar Britse koning Charles: “Dit land is gebouwd op het bloed van slaven””

  1. En gelijk heeft die linkse rakker. De Seksen Cobourgs, betovergrootvader was een massamoordenaar en racist en heeft veel gestolen van zijn slaven. Beloning, tot generaties later kunnen zijn nazaten genieten van geld en onverdiende macht, scheefpoepen en hun eigen kinderen verloochenen. En ik ben nog altijd zeker dat die charel Diana heeft laten vermoorden.

Plaats een reactie

Delen