Nederlandse klimaatactivist van Extinction Rebellion die vliegtuigen blokkeerde vloog zelf de wereld rond: "Onvoorstelbaar hypocriet"

Twitter @prins_hannah

Uncategorized

Nederlandse klimaatactiviste die vliegtuigen blokkeerde vloog zelf de wereld rond: “Onvoorstelbaar hypocriet”

Carl Deconinck

Vorige week woensdag lieten activisten van Extinction Rebellion zich gelden door op de luchthaven van Schiphol privévliegtuigen te blokkeren. Het vliegtuig nemen zou immers het klimaat vernietigen. Nu blijkt dat Hannah Prins, een van de gezichten van de actie, zelf de wereld rond heeft gevlogen.

Hannah Prins (25) is klimaatactivist en volgt de masters Strafrecht en Internationaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Prins nam een jaar pauze na haar bachelor te hebben behaald om te militeren voor zogenaamde milieuorganisaties. Ze is actief voor Stop Ecocide, een organisatie die de “grootschalige verwoesting” van de natuur strafbaar wil stellen. Daarnaast zet Hannah zich in voor de extremistische organisatie Extinction Rebellion, bekend voor vandalisme aan kostbare kunstwerken. Ze schopte het tot ‘European Climate pact ambassador’ in Nederland, waar ze oproept tot “burgerlijke ongehoorzaamheid” bij Extinction Rebellion.

Vorige week stond ze oog in oog met de Amerikaanse minister John Kerry in Glasgow. Ze kreeg nadien een uitgebreid platform aangeboden van de Nederlandse DPG-kranten. Afgelopen zaterdag deed ze mee aan een actie in Schiphol waar militanten van Extinction Rebellion privévliegtuigen blokkeerden. Die blokkering zorgde voor heel wat hinder en een medische vlucht met een ernstig zieke patiënt moest zelfs uitwijken naar een andere bestemming. De EBAA, de European Business Aviation Association reageerde verbolgen op de actie. De woordvoerder noemde het “onacceptabel en buitensporig” dat er mensenlevens op het spel werden gezet.

Frequent flyer

Uit de sociale media van Prins blijkt dat de activiste zelf niet vrij is van zonde. Ze reisde zelf de hele wereld rond: op haar Instagrampagina staat de ene reisfoto na de andere.

Ze nam het vliegtuig naar Washington DC in de VS om te supporteren voor de Amerikaanse voormalige presidentskandidaat Bernie Sanders, Ze ging met vriendinnen naar Nerja aan de Costa del Sol in Spanje. Later stond New Orleans, weer in de VS op het programma. Ze passeerde ook in Jordanië en Israël. In Europa reisde ze naar Parijs, Italië en Portugal. Prins ging nog eens naar Spanje, dit keer naar Valencia en een tweede keer naar Italië, naar Sardinië. Eerder maakte ze ook reizen naar Vietnam en Cambodja.

Daarvoor was er al wat commotie rond haar vele reizen, en op Twitter legt ze uit dat in de eerste plaats “het systeem dient te veranderen” en “individuen niet genoeg” kunnen doen. Maar de verre vliegreizen zouden iets uit het verleden zijn, in de EU zegt ze nu de trein en de bus te nemen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Nederlandse klimaatactiviste die vliegtuigen blokkeerde vloog zelf de wereld rond: “Onvoorstelbaar hypocriet””

  1. Dus een collega van dat non-binaire geitje dat nu bij Groen de kneepjes van het vak aan het leren is! Haar FB pagina stond ook vol met foto’s van de vliegtuigreisjes die ze met mama maakte.Toen dit aan het licht kwam werd alles vakkundig verwijderd!

  2. Kijkt iemand nog daarvan op? Dit soort mensen zijn de grootste hypocrieten in onze maatschappijen. Zelf hebben we hier ook zo eentje rondlopen, dat met een (gekregen om ervan af te zijn) A2 diploma nu regelmatig vliegt/spoort tussen Straatsburg en Brussel, maar zelf niet eens weet of ze nu als man of als vrouw door het leven wil gaan. Erger vind ik dat politici dit soort een platform en subsidies geven, de media hen ophemelt alsof het goden zijn en dat ze zelfs te pas en te onpas in allerlei programma’s hun gif mogen komen spuien.

Plaats een reactie

Delen