Conservatief Brits parlementslid wil adellijke titels afnemen van prins Harry en Meghan Markle na Netflix-documentaire

Shutterstock

Uncategorized

Conservatief Brits parlementslid wil adellijke titels afnemen van prins Harry en Meghan Markle na Netflix-documentaire

Carl Deconinck

De nieuwe Netflix-reeks over de hertog en hertogin van Sussex doet veel stof opwaaien. Met hun vele beschuldigingen ten aanzien van het koningshuis en het Britse volk roepen Harry en Meghan ergernis op bij Britse politici. Een Brits parlementslid stelt voor om hun koninklijke titels af te nemen.

Harry en Meghan zijn al sinds maart 2020 bezig met filmen en interviews geven. Dat ging door tot augustus dit jaar, slechts weken voor de dood van de koningin. De reputatieschade die de reeks zou geven aan het koningshuis zorgt ervoor dat er veel commentaar op het koppel komt.

Obscure wet

Voor conservatief parlementslid Bob Seely is de maat dan ook vol. Hij bereidt een wetsvoorstel voor om Prins Harry en Meghan Markle van hun koninklijke titels te ontdoen op basis van een “obscure” wet.

Die wet kwam er om titels af te nemen van leden van de koninklijke familie die tijdens de Eerste Wereldoorlog de kant van de Duitsers kozen. Het Tory-parlementslid komt met een mogelijk amendement, waardoor de Privy Council de mogelijkheid zou krijgen om leden van de koninklijke familie van hun titels te beroven als er een stem zou worden aangenomen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Conservatief Brits parlementslid wil adellijke titels afnemen van prins Harry en Meghan Markle na Netflix-documentaire”

  1. Voor conservatief parlementslid Bob Seely is de maat dan ook vol. Hij bereidt een wetsvoorstel voor om Prins Harry en Meghan Markle van hun koninklijke titels te ontdoen op basis van een “obscure” wet (texto). Doen !

Plaats een reactie

Delen