Elon Musk heft 'Raad voor Vertrouwen en Veiligheid' bij Twitter op

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Elon Musk heft Raad voor Vertrouwen en Veiligheid bij Twitter op

Carl Deconinck

Sinds 2016 beschikte Twitter over een adviesraad die “haatzaaien, kinderuitbuiting, zelfmoord, zelfbeschadiging en andere problemen op het platform” probeerde te bestrijden. De Raad voor Vertrouwen en Veiligheid hield er echter een progressieve agenda op na en deed zijn werk niet goed. De nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, maakt er nu korte metten mee.

Het nieuws kwam naar buiten via een e-mail gericht aan de leden van de Raad voor Vertrouwen en Veiligheid: “Nu Twitter een nieuwe fase ingaat, evalueren we opnieuw hoe we het best externe inzichten kunnen toevoegen aan ons product- en beleidsontwikkelingswerk. Als onderdeel van dit proces hebben we besloten dat de Raad voor Vertrouwen en Veiligheid niet de beste structuur is om dit te doen.”

“Ons werk om van Twitter een veilige, informatieve plek te maken, zal sneller en agressiever gaan dan ooit tevoren en we zullen uw ideeën over hoe u dit doel kunt bereiken, blijven verwelkomen. We zullen ook mogelijkheden blijven onderzoeken om gerichte en tijdige input te leveren voor ons werk, via bilaterale of kleine groepsbijeenkomsten. Uw regionale contactpunten blijven de beste personen om contact mee op te nemen als u problemen hebt. Wij zijn dankbaar voor uw betrokkenheid, advies en samenwerking in de afgelopen jaren en wensen u veel succes in de toekomst.”

(Lees verder onder de tweet.)

Welzijn

Recent raakte bekend dat enkele prominente leden van de Raad, die in 2016 werd gevormd, ontslag hadden genomen. Lesley Podesta, Eirliani A Rahman en Anne Collier meldden hun ontslag eind vorige week op Twitter. Daarbij beweerden ze dat “de veiligheid en het welzijn van Twittergebruikers aan het dalen zijn”. Ze baseren zich hiervoor op onbewezen claims van de uiterst progressieve Anti-Defamation League en the Center for Countering Digital Hate.

Anderzijds kwamen er berichten dat de adviesraad zelf naar de gevangenis zou moeten, omdat hij zelf niet ingreep bij kinderporno. Elon Musk reageerde dat het “crimineel” was dat er jarenlang niet werd ingegrepen rond kindermisbruik. Het is vooral op dat vlak dat Twitter sinds de overname van Musk veel strenger optreedt. Het ontslag van de adviesraad komt er te midden van vele nieuwe onthullingen die aantonen hoe vooringenomen het vorige bestuur van Twitter was.

Lees ook:
https://redactie.palnws.be/2022/12/nieuwe-onthullingen-twitter-files-bevestigen-techbedrijf-zette-conservatieve-gebruikers-op-geheime-zwarte-lijsten/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Elon Musk heft Raad voor Vertrouwen en Veiligheid bij Twitter op”

  1. “Raad van vertrouwen en veiligheid” opdoeken? Mooi van Musk. Deze “raad” gooide Trump van twitter, je kunt zeggen wat je wil van Trump, de enige president die geen oorlog is gestart, maar als Poetin en de ayatollahs op twitter mochten blijven dan zit je met een Bjorn Soenens verhaal. Een afrekening van linkse wokies en net dat soort kun je missen als de pest in elk zichzelf respecterend bedrijf. Die linkse wokies gaan dan onder de paraplu van politieke correctheid hun eigen perfide agenda gaan uitvoeren, en gaan zeer arbitrair te werk, altijd met 2 maten en 2 gewichten. Bij ons is unia ook zo’n ding, met dat verschil dat de belastingbetaler voor die allochtonen vakbond moet betalen.

Plaats een reactie

Delen