Franse voetbalbond dient klacht in na racistische beledigingen tegen spelers

Franse voetbalbond dient klacht in na racistische beledigingen tegen spelers

Uncategorized

Franse voetbalbond dient klacht in na racistische beledigingen tegen spelers

Carl Deconinck

De nederlaag in de finale van de wereldbeker voetbal is niet goed verteerd bij de Fransen. Na de strafschoppen lieten heel wat mensen zich negatief uit over de eigen spelers. Heel wat spelers kregen toen racistische bagger over zich heen. De Franse voetbalbond dient nu klacht in.

Op sociale media stroomden de beledigende berichten over de Franse spelers heen. Heel wat berichten waren ook racistisch van inhoud. Kingsley Coman, Aurélien Tchouaméni, Randal Kolo Muani en Hugo Lloris werden allemaal geviseerd op basis van hun huidskleur.

“Vuile blanke”

De eerste drie misten hun strafschop en werden beledigd omdat ze een donkere huidskleur hadden, de Franse nationale doelman kon dan weer geen enkele strafschop stoppen en werd geviseerd als enige overblijvende “vuile blanke” in de ploeg. Randal Kolo Muani schakelde zelfs reacties uit op zijn Instagram-account, nadat hij een golf van racistische berichten ontving.

Tijdens Euro 2020 kreeg superster van de Fransen Kylian Mbappé ook met racisme te maken toen hij een strafschop miste waardoor Frankrijk er vroeg uit lag. De Franse voetbalbond wachtte toen lang met reageren en de speler overwoog zelfs de nationale ploeg de rug toe te keren. Die fout wil de FFF nu niet meer maken en ze grijpt sneller in.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/verloren-dankzij-die-vuile-blanke-franse-doelman-slachtoffer-van-racisme-na-wk-finale/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Franse voetbalbond dient klacht in na racistische beledigingen tegen spelers”

Plaats een reactie

Delen