"Reichsbürger wilden Duitse prins als staatshoofd installeren na staatsgreep"

Shutterstock

Uncategorized

Grootschalige antiterreuractie in Duitsland: “Reichsbürger wilden Duitse prins als staatshoofd installeren na staatsgreep”

Carl Deconinck

De Duitse politie voerde vandaag een grootschalige antiterreuractie uit waarbij op meer dan honderd locaties invallen werden gedaan. 25 mensen zijn daarbij gearresteerd. Het zou om zogenaamde Reichsbürger gaan.

Reichsbürger erkennen de Bondsrepubliek Duitsland niet en vinden dat Duitse wetten niet op hen van toepassing zijn. Ook weigeren veel Reichsbürger belastingen en boetes te betalen. De federale procureur-generaal beschuldigt de beklaagden ervan een staatsgreep te hebben gepland: “De gearresteerde verdachten behoren tot een terroristische organisatie die uiterlijk eind november 2021 is opgericht en die zich ten doel heeft gesteld de bestaande staatsorde in Duitsland te overwinnen en te vervangen door een eigen, al fundamenteel uitgewerkte regeringsvorm.” Een zwaartepunt van de operatie was Bad Lobenstein in het oosten van Thüringen. Onder de gearresteerden Heinrich XIII Prins Reuss, een bekend figuur in Thüringen.

Het parket viseert 50 verdachten. 30 woningen en bedrijfspanden zijn doorzocht. Landelijk werden ongeveer 3.000 politieagenten ingezet, waaronder alle speciale eenheden van de federale en deelstaatregeringen. Ambtenaren zeiden dat het netwerk, onderdeel van een bredere rechtse beweging, al vergevorderd was met een concreet plan om de Duitse staat met geweld omver te werpen en een nieuwe regering te installeren.

Volgens de procureur-generaal waren de vermeende leden van de groep verdeeld in een civiele en militaire vleugel. Terwijl een ‘raad’ overheidszaken zou overnemen, was de taak van een ‘commandostaf’ de aanschaf van wapens en andere apparatuur, evenals de “ontwikkeling van een tapbestendige communicatie- en IT-structuur”. Ook de “uitvoering van schietoefeningen” was gepland.

Prins Heinrich XIII van Haus Reus

Prins Heinrich XIII zou hoofd van een nieuwe overgangsregering moeten zijn geworden. De 71-jarige wordt ervan verdacht een leidende rol te hebben gespeeld in de coupplannen van de groep. Daarnaast zou hij hebben opgetreden als fondsenwerver van de ‘Patriottische Unie’. In de zomer nog had de prins landelijk de krantenkoppen gehaald. Hij was aanwezig bij een receptie van de inmiddels geschorste burgemeester van Bad Lobenstein, Thomas Weigelt. Een verslaggever van de Ostthüringer Zeitung werd door Weigelt verhinderd om op deze receptie te filmen en Weigelt viel hem fysiek aan. De burgemeester werd later uit zijn ambt gezet en aangeklaagd.

Het hoofd van het Huis Reuss, Hendrik XIV, zei dat Hendrick XIII zich 14 jaar geleden had afgekeerd van de familie. Hij was een “deels verwarde” oude man die zich bezig hield met “complottheorieën”, vertelde de woordvoerder van Haus Reuss eind augustus van dit jaar. Ondertussen verwelkomde waarnemend burgemeester Klaus Möller (Die Linke) de inzet van de grootschalige politieoperatie: “We hebben van tijd tot tijd problemen gehad met Reichsbürger in onze stad. Het is goed dat er nu hardhandig wordt opgetreden.”

De militaire arm van de vereniging moest ervoor zorgen dat de plannen voor een staatsgreep slaagden. Een aantal van de leden wordt er dan ook van verdacht wapens en munitie te hebben aangeschaft. Er zouden ook aanwijzingen zijn voor militaire operationele oefeningen. Daarnaast zouden er sporen zijn van politieagenten en Bundeswehr-leden in de groep. Een tweede leider zou Rüdiger v. P. zijn, een voormalige parachutistencommandant. Er zouden ook een lid van de Special Forces en een voormalig AfD-parlementslid (nu rechter in Berlijn) betrokken zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Grootschalige antiterreuractie in Duitsland: “Reichsbürger wilden Duitse prins als staatshoofd installeren na staatsgreep””

  1. Ik kan moeilijk geloven dat dergelijke plannen ooit een kans op slagen hebben gehad, ik geloof wel dat er toog praat is geweest in die zin, en dat dit nu gebruikt word om politiek te scoren, alsof men met 50 man met succes een staatsgreep kan plegen, moest het zo makkelijk zijn om met 50 idioten een staatsgreep te plegen dan moet ieder land in heel de Wereld een staatsgreep vrezen.

  2. Amai zeg, we kunnen opgelucht ademhalen, de duitsers zijn ontsnapt aan een keizerrijk met prins HeinrichXIII op de troon, duitse tegenhanger van onze baltazar Boma. Een groepje van 25 ging het parlement innemen met houten geweren en waterpistolen, straffe gasten. Ik zou echter de prins een kans geven want nog slechter doen dan Muttie Merkel is haast onmogelijk. Ze zorgde er persoonlijk voor dat Duitsers terug paard en kar zien, vuurke stoken om warm te blijven, terug kolen derven, opnieuw beginnen te schrijven met een pluim, armoede pijlsnel stijgt, gaarkeukens volop draaien. Als de prins dan toch in het cachot zit kunnen ze muttie er evengoed bijsteken.

  3. Ik geloof er geen kl..en van. En welke terreuraanslagen hebben ze dan zoal gepleegd? Alweer een fantastisch excuus om dissidenten uit de weg te ruimen. Hoeveel links krapuul is de laatste jaren opgepakt? Dit doet me denken aan het volgende artikel uit 2008 van de NOS.

    Ook de rechtse Alternative für Deutschland bekritiseerde de houding van de linkse partijen tegenover het geweld. De partij twitterde bedragen die in Duitsland sinds 2008 worden uitgegeven aan projecten voor het bestrijden van rechts-extremisme (24 miljoen euro) en linkse-extremisme (0 euro
    Je kan wel raden hoe het net zoals hier ondertussen verder is gegaan. Net zoals alleen een blanke witte man racistisch kan zijn is alleen rechts extremistisch en gevaarlijk. Links is dat uiteraard nooit. Bekijk alleen het het aantal organisaties die zich bezig houden met anti racisme/ rechts extremisme. Dan kom je ook uit op 240/0.

  4. Als ge denkt dat een staatsgreep op deze manier gaat lukken zonder dat de bevolking er achterstraat dan is er wel iemand heel naïef. Maar ja rechtse samenzweringen gaan er in als koek bij de pers eens nieuwsgierig hoeveel er na 1 jaar nog in de bak steken van deze mensen, of hoeveel er zelfmoord hebben gepleegd…

  5. 25 man en enkele meelopers die samen met een overjaarse prins in een land van 83 miljoen inwoners een staatsgreep gaan plegen! Ik dacht dat carnaval in Duitsland pas in februari werd gevierd!? De tafels van Terzake en de Afspraak gaan weer vol met experten zitten!

  6. Vreemd toch een asielzoeker steekt enkele meisjes neer en de dag erop een grote terreuractie tegen “extreem rechts”. Kwestie van de aandacht af te leiden zoals hier. Een vrouw wordt in stukken gehakt met een zwaard door Mohammed, en de zaak wordt als een “fait divers” behandeld door de media, relschoppers worden opgepakt maar niet vervolgd (nog een “fait divers”)maar als Q moet weer onderduiken omdat het drugsmilieu, uiteraard met banden met “extreem rechts”, en dat is hoofdnieuws voor dagen. Het begint een beetje doorzichtig te geraken de door de politiek betaalde media die de migratie problemen onder de mat wil blijven vegen. Waarom denkt men dat dergelijke toestanden in Duitsland zijn kunnen zo snel groeien? Ze schaffen das nicht, net zoals wij niet willen doen eraan.

  7. Ik denk eerder dat die invallen met veel sensatie er is om veel andere dingen te verdoezelen doe me niet lachen een staatsgreep met 50 man .Ze zouden beter eens bij Antifa op doeken die zijn met duizenden

Plaats een reactie

Delen