Huiszoeking bij Europees parlementslid PS in kader van omkoopschandaal Qatar

Marc Tarabella (PS) tijdens een zitting over fraude in de sport (Photonews)

Uncategorized

Huiszoeking bij Europees parlementslid PS in kader van omkoopschandaal Qatar

Wannes Neukermans

Zaterdagavond zijn er bij Europees parlementslid Marc Tarabella (PS) speurders binnengevallen in Anthisnes, in Luik. De huiszoeking kadert in de grotere onderzoeken naar bewijzen dat Qatar Europese parlementsleden zou hebben omgekocht. Het federaal parket meldt dat er vier verdachten onder aanhoudingsbevel geplaatst zijn.

De huiszoeking gebeurde zaterdagavond rond 20u en ook de Maltese voorzitter van het Europees parlement, Roberta Metsola, was aanwezig. Er werd een laptop en een gsm in beslag genomen door de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie. De Luikse socialist werd zaterdag niet opgepakt.

Betrekkingen met Arabisch Schiereiland

Tussen 2004 en 2007 was Tarabella Europees Parlementslid, en sinds 2009 tot nu ook onafgebroken. Hij zetelt voor de Belgische Parti Socialiste in de S&D-fractie en is vicevoorzitter van de Delegatie voor betrekkingen met het Arabisch Schiereiland van het Europees parlement.

“Het vermoeden bestaat dat aan derden met een politieke en/of strategische positie binnen het Europees Parlement grote geldbedragen zijn betaald of aanzienlijke geschenken zijn aangeboden om besluiten van het Parlement te beïnvloeden”, klonk het een mededeling van het federaal parket.

Vrijdag had de Belgische federale politie ook al de Griekse vicevoorzitter van het Europees Parlement gearresteerd nadat ze op heterdaad betrapt zou zijn met fraude. De politie is in het kader van dat onderzoek al op meer dan twintig adressen binnengevallen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/omkoopschandaal-bij-socialisten-vicevoorzitter-europees-parlement-op-heterdaad-betrapt-en-gearresteerd/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Huiszoeking bij Europees parlementslid PS in kader van omkoopschandaal Qatar”

  1. Het Europese parlement dat Orban al jaren behandelt als het zwarte schaap vanwege vermeende corruptie in Hongarije verliest nu (nogmaals) heel veel van haar pluimen!Dit is hetzelfde parlement dat weigert om fondsen aan dit land/Polen vrij te geven! De hardste roepers en tafelspringers,met name de socialisten zitten in nauwe schoentjes! Natuurlijk mogen de elitairen van de PS niet op het appel ontbreken! Geld en socialisten zowel in eigen land als in Europa nooit geen goede combinatie!Trouwens dit is nog maar het topje van de ijsberg want het blijft opvallend stil bij Ursula,die nog steeds naarstig?? op zoek is naar haar Pfizer smsjes?!Ik woon in Hongarije en hier lachen ze in hun vuistje! Er loopt momenteel een onderzoek door de Hongaarse inlichtingen-/politiediensten en de doeane over het geld (4 miljoen euro???)dat de Hongaarse verenigde oppositie en linkse ngo’s ontvingen vanuit de VS door Action for Democracy.Dit is trouwens in Hongarije en door de EU bij wet verboden en de sommen zijn veel groter dan door de oppositiekandidaat werden toegegeven!Er is ook sprake van fraude en witwassen!Linkse ngo’s krijgen ook geld vanuit Europa om de huidige regering te ondermijnen!Smalend wordt er hier over ” Dollar left ” gesproken!?Nog geen letter over gelezen in onze linkse ” kwaliteitsmedia ” ,die trouwens verwikkelt zijn in een onderzoek over prijsafspraken met Bpost!Op de VRT/VTM die normaliter de duiders bij uitstek zijn over Hongarije zit er ook ruis op de buis!!

Plaats een reactie

Delen