In beeld: Succesvolle aanval bij loopgravenoorlog in Oekraïne

Screenshot Telegram ✙ Груз 200 ✙

Uncategorized

In beeld: Succesvolle aanval bij loopgravenoorlog in Oekraïne

Carl Deconinck

Het is met Kerstmis misschien de periode van vrede en verzoening bij ons, maar in Oekraïne gaat de strijd met Rusland onverminderd voort. Er kwamen beelden vrij van hoe Oekraïense soldaten vijandige loopgraven innemen.

Oekraïne en Rusland vechten hevig om controle in de Donbas. Zo ook in Soledar, op een kleine 20 kilometer van het intussen befaamde Bachmoet. De stad dient als bolwerk om de noordoostelijke flank van Bachmoet af te dekken en de bevoorradingslijnen ervan te beschermen. Een groot deel van Soledar is intussen gereduceerd tot puin door intense beschietingen.

Enkele dagen terug klonk het nog triomfantelijk uit Russische hoek dat ze de Oekraïners zware verliezen konden toedienen. Maar vandaag kwamen er beelden vrij van een succesvolle Oekraïense aanval. We zien hoe soldaten de Russische loopgraven omzeilen en langs achteren aanvallen. De Russen zijn verrast en de meesten geven zich dan ook over. Sommigen verzetten zich echter, maar worden vakkundig opgeruimd door de Oekraïners.

(Lees verder onder de tweet.)

De beelden komen er nadat Oekraïne er dit weekend ook in slaagde om de belangrijke militaire luchthaven van Engels te treffen. Drie mensen zouden daarbij zijn gedood. De basis ligt op een goeie 500 kilometer van de grens en is/was een van de weinige luchthavens voor strategische bommenwerpers. Een Toepolev TU-95 zou daarbij vernietigd zijn geweest, maar Rusland ontkent dit. Rusland zelf zegt dat het een Oekraïense drone uit de lucht heeft geschoten en dat de gevallen brokstukken drie doden hebben veroorzaakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen