Man eist dat ex-vriendin zich bekeert tot de islam en slaat haar in coma

Shutterstock

Uncategorized

Jonge vrouw in coma geslagen door ex-vriend omdat ze zich niet tot islam bekeerde

Carl Deconinck

In Frankrijk is een 24-jarige vrouw in coma geslagen door haar ex. De man, zelf een moslim, eiste dat ze zich zou bekeren tot zijn geloof. Ze weigerde dat en een spiraal van geweld ontspon zich. Vlak voor de aanval was de jonge vrouw nog naar de politie gestapt om aangifte te doen, maar die vertelde haar dat ze later moest terugkeren.

De feiten vonden plaats in Blois, om 12 december. De 24-jarige Chloe had toen rond 17 uur aangifte gedaan bij het politiebureau tegen haar gewelddadige ex. De politie leek echter niet veel belang te hechten aan de zaak en zei dat ze de volgende dag moest terugkeren, maar toen was het te laat. Twee uur later viel haar ex-vriend haar aan. Chloe werd bewusteloos teruggevonden in de lobby van haar appartementsgebouw en ligt sindsdien in een coma. Het is onduidelijk of de jonge vrouw zal herstellen van het zware geweld.

Agent geschorst

De vermeende aanvaller werd gearresteerd, ondervraagd en in voorlopige hechtenis genomen. De familie van Chloe getuigde reeds in de Franse pers. Ze zou nadat ze haar problemen eerst verborg toch alles verteld hebben aan haar moeder. De moeder overtuigde haar om naar de politie te stappen en klacht in te dienen, maar dat liep uit op een sisser. In het politiekantoor stond ze zelfs in telefonisch contact met haar moeder die zo smeekte bij de verantwoordelijke agent om de klacht in behandeling te nemen. Ze verzekerde de agent dat haar dochter dringend bescherming nodig had tegen de gewelddadige man. Chloe zou al sinds het begin van de relatie mishandeld zijn geweest door haar ex. De agent die de beslissing nam om niet in te grijpen is nu voorlopig geschorst. De geschorste politieagent was vorig jaar augustus al gesanctioneerd met een waarschuwing “wegens gebrek aan ijver”, na een oproep van een vechtpartij in een bus.

(lees verder onder de tweet.)

Trappen tegen het hoofd

De relatie was nog niet zou oud en zou ook niet lang duren. De man eiste namelijk meteen dat Chloe zich zou bekeren tot de islam en gebruikte daarbij geweld. Initieel wilde ze dit verborgen houden voor haar familie. Maar de situatie was al snel niet meer houdbaar en het liep uit tot de dramatische toestand van vandaag. Het parket van Blois heeft een gerechtelijk onderzoek geopend op beschuldiging van poging tot moord. De man werd donderdag gearresteerd en bekende dat hij Chloe meerdere “verpletterende” trappen had gegeven op haar hoofd, maar “ontkende de bedoeling te hebben gehad zijn vroegere metgezel te doden”. Hij verklaarde dat zij hem had pijn gedaan, en hij haar op zijn beurt wilde pijn doen. Chloe had kort voor de aanslag ook een abortus ondergaan, aldus de officier van justitie. 

Lang strafblad

De man stond al gekend omwille van meerdere zware feiten. Het zou gaan om een zekere Marvin J. Hij is 27 jaar en is sinds 2014 verschillende keren veroordeeld en opgesloten voor drugsgebruik, het dragen van een verboden wapen categorie D (messen) en geweld. Hij werd in 2017 door de rechtbank van Versailles veroordeeld tot acht maanden cel voor geweld in een vervoermiddel. Nog zorgwekkender was dat hij al een voormalige vriendin fysiek had aangevallen. In 2015 sloeg hij zijn toenmalige vriendin 3 dagen werkonbekwaam. Dit had hem op 3 augustus 2015 een straf opgeleverd tot vier maanden gevangenisstraf, geschorst door het Strafhof van Evry met een verbod om contact te maken met het slachtoffer en een jaar naar de gemeente te gaan waar de feiten plaatsvonden.

Sinds de aanval ligt het slachtoffer in coma en lijdt ze aan “grote hersenbloedingen”, aldus de procureur des Konings van Blois, Charlotte Beluet. Ze vecht momenteel voor haar leven. Haar neurologische prognose wordt omschreven als “somber”, volgens een verklaring van het Openbaar Ministerie.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/de-oprukkende-medische-woestenij-in-frankrijk/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

10 gedachten over “Jonge vrouw in coma geslagen door ex-vriend omdat ze zich niet tot islam bekeerde”

  1. Asiel en immigratie van Islam legioenen is de deur open voor relgieus gecamoefleerd geweld. Dank zij de met blindheid geslagen Vivaldi criminelen en hun regionale filialen. Onderhavig religieus en racistisch geweld heb ik nog niet horen veroordelen door onze kosmopolieten. Evenmin bij de marxistische programma’s zoals Terzake, de Afspraak en uiteraard ook niet bij de decadente7de dag van de gauchistische VRT.

  2. En de grote schuldigenblijven lachend aan de kant staan: de media die steeds weer alles van die kant blijft goegpraten of minialiseren. Ook hier zal het “de onschuldige dader geestelijke problen hebben”.

  3. Bepaalde strekkingen binnen de islam horen niet thuis in democratische landen, integendeel, ze zijn gevaarlijk en halen de democratie onderuit. Ik kan maar niet begrijpen dat de EU de islam als geheel verheerlijkt en verdedigt zonder abstractie te maken van de gevaarlijke radicale strekkingen. Heeft Saoedi-Arabië ergens een paar zakken geld achtergelaten zoals Marokko en Qatar ?

  4. Hoelang gaan alle links denkenden nog blijven wegkijken alvorens er EINDELIJK eens orde op zaken gesteld wordt
    Hoeveel doden en zwaar gekwetsten moeten er eigenlijk nog vallen ????
    De wegkijkers zijn voor mij even groot Krapuul

  5. Verschrikkelijk weeral. Maar hoe achterlijk moet je niet zijn om een relatie te hebben met een mosdom?? Je weet sowieso dat je vroeg is laat de gevolgen zal ondervinden van dat gatachterlijk geloof.

  6. 24 jaar, kortstondige relaties, onveilige seks, verkeerde partners, een alleenstaande mama die tegen haar eigen kind zei om haar kleinkind te vermoorden. Tja, ik denk dat iedereen haar of zijn verdiende loon heeft gekregen. Het universum heeft een gevoel voor humor.

Plaats een reactie

Delen