Donker toerisme

Exclusief voor abonnees

Luc Rasson – auteur en emeritus hoogleraar Franse letterkunde: “Donkere toeristen reizen met een aparte mentaliteit”

Michaël Vandamme

Emeritus hoogleraar Luc Rasson is iemand die men als ‘donker toerist’ kan bestempelen. Dat is een reiziger die bewust plekken opzoekt waar de minder prettige bladzijden uit onze geschiedenis geschreven werden. Van Oost-Europa over de Balkan en met bijzondere aandacht voor Italië tot Spanje, niet toevallig voor een romanist. Hij goot zijn ervaringen en bevindingen ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Michaël Vandamme (°1974, Brussel) is medewerker aan de rubrieken Buitenland en Geopolitiek. Hij studeerde rechten, filosofie en internationale betrekkingen. Beroepshalve is hij redacteur en voormalig hoofdredacteur van een aantal vakbladen.

Delen