Frans ziekenhuis moet geëvacueerd worden nadat man zich aanmeldt met een obus in zijn anus

via Twitter @Var_Matin

Uncategorized

Man meldt zich aan met obus in anus: Frans ziekenhuis moet geëvacueerd worden

Carl Deconinck

Afgelopen zaterdag ontstond er een explosieve situatie in het ziekenhuis van Toulon. Het moest gedeeltelijk worden geëvacueerd omwille van een ontploffingsgevaar, omdat een man zich had aangemeld met een obus in zijn anus. De ontmijningsdienst moest komen oprukken.

Een vreemd incident voltrok zich afgelopen weekend in het hospitaal van Sainte-Musse in Toulon. Zaterdagavond meldde een 88-jarige man zich aan bij de spoeddienst en vertelde dat er een bom in zijn anus zat. Hoewel de patiënt verzekerde dat de granaat was gedemilitariseerd, werd het ziekenhuis uit voorzorg toch gedeeltelijk geëvacueerd en riepen de dokters de hulp van de ontmijningsdienst in. Andere patiënten werden doorverwezen naar diverse hulpafdelingen in de stad.

Nooit eerder gebeurd

De ontmijningsdienst zette een tent op voor het ziekenhuis en onderzocht de man. Ze stelden vast dat het een verzamelgranaat uit de Eerste Wereldoorlog betrof, na de oorlog aangeboden aan oud-strijders. Het item moest wel door middel van een operatie verwijderd worden. Dat gebeurde via de buik, door middel van viscerale chirurgie. “Het gaat zelden naar buiten langs waar het binnenkwam”, vertelde de chirurg hierover.

“De patiënt verkeert in goede gezondheid”, zei een ziekenhuisverzorger aan de pers. De obus was vijf of zes centimeter in diameter bij twintig lang, aldus een getuige. “Een appel, een mango of zelfs een bus scheerschuim… We zijn het gewend om ongebruikelijke objecten te vinden op plaatsen waar ze niet thuishoren. Maar een obus? Dat nog nooit!”, meldt één van de ziekenhuismedewerkers van de spoeddienst van Sainte-Musse.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

6 gedachten over “Man meldt zich aan met obus in anus: Frans ziekenhuis moet geëvacueerd worden”

  1. Zij vrienden hadden hem aangeraden om het eens met een sexbom te doen. Geluk bij een ongeluk dat hij geen windje moest laten toen hij de parking van het ziekenhuis kwam opgewandeld, of hij had de Citroën van de directeur nog aan gort geknald.

Plaats een reactie

Delen