Politie van Rotterdam verhoort relschoppers tijdens de aftrap van historische WK-kwartfinale

Shutterstock

Uncategorized

Marokkaanse relschoppers in Rotterdam moeten op verhoor…tijdens volgende wedstrijd van Marokko op WK

Carl Deconinck

Terwijl Marokko voetbalgeschiedenis schrijft op het WK, hebben meerdere jongeren van Marokkaanse afkomst zich schuldig gemaakt aan rellen en vandalisme bij de overwinningsvieringen achteraf. De politie van Rotterdam zet hen nu een lelijke hak. Zeven relschoppers moeten op verhoor op het moment dat de aftrap van de kwartfinales gegeven wordt.

Dinsdagavond maakten er opnieuw meerdere jongeren zich schuldig aan vandalisme en agressie tijdens de vieringen in Rotterdam, net zoals in andere Belgische en Nederlandse steden. De politie maakte er 35 arrestaties. Zeven verdachten gooiden met zwaar vuurwerk aan het Centraal Station. Een agent liep verder gehoorschade op door een vuurwerkbom op de Coolsingel. Die zullen een zwaardere straf krijgen. De andere 27 verdachten zijn al weer naar huis gestuurd, sommigen met een boete, een taakstraf of een alternatieve straf.

De zeven vuurwerkgooiers zullen zich zaterdagmiddag om 16.00 uur moeten melden bij de politie. Dat is precies het moment waarop Marokko begint aan zijn eerste WK-kwartfinale ooit, tegen Portugal. Daardoor zullen ze een groot deel van de wedstrijd missen. Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen of het tijdstip om die reden is uitgekozen en wat er gebeurt als de verdachten niet komen opdagen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/rellen-in-belgische-nederlandse-franse-en-spaanse-steden-na-marokko-spanje/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Marokkaanse relschoppers in Rotterdam moeten op verhoor…tijdens volgende wedstrijd van Marokko op WK”

Plaats een reactie

Delen