Ook 'geijkte kanalen' tonen aan dat De Croo akkoord ging met begrotingsversie De Bleeker

Alexander De Croo (Shutterstock)

Uncategorized

Ook ‘geijkte kanalen’ tonen aan dat De Croo akkoord ging met begrotingsversie De Bleeker

Wannes Neukermans

Via WhatsApp ging hij ook (of niet?) akkoord, maar uit de ‘geijkte kanalen’ die Knack publiceert blijkt dat premier Alexander De Croo (Open Vld) geen opmerkingen had bij het grotere begrotingstekort uit de versie van staatssecretaris Eva De Bleeker. Nochtans vertelde De Croo dat hij zijn opmerkingen aan De Bleeker had bezorgd. Maar nu bewijst Knack dat het kabinet-De Croo geen enkele opmerking had over het gestegen begrotingstekort. Hij vroeg al zeker niet om dat te wijzigen.

Uit de gelekte WhatsApp-berichten bleek al dat het kabinet-De Croo akkoord was gegaan met de versie van de begroting zoals voormalig staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) ze indiende. De Croo ontkende dat eerder en legde de fout bij Eva De Bleeker, die ontslag nam. De Croo ontkende de bewijzen uit de WhatsApp-berichten, maar nu blijkt dat hij ook via de officiële, geijkte kanalen geen opmerkingen doorgaf aan De Bleeker.

De conclusie is dat De Croo, die eerder beweerde ‘via andere geijkte kanalen’ zijn opmerkingen aan De Bleeker doorgegeven te hebben, dat niet gedaan heeft. Het grotere verlies van 1,325 miljard waardoor het begrotingstekort toeneemt tot 6,1 procent werd door De Croo dus mee goedgekeurd.

“Zwart op wit. De premier heeft gelogen”, reageert Kamerlid Sander Loones (N-VA). “Al weken vraag ik premier De Croo om de e-mails openbaar te maken. Al weken weigert hij ze te geven aan het parlement.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/open-vld-opent-aanval-op-oppositie-media-en-zelfs-de-bleeker-in-poging-om-de-croo-te-redden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Ook ‘geijkte kanalen’ tonen aan dat De Croo akkoord ging met begrotingsversie De Bleeker”

  1. Ooit nam Mr Dehaene ontslag door de dioxinecrisis – hijzelf kon daar niets aan doen – maar men vond toen dat dit niet mocht gaan ten koste van de bevolking – dus 1 feit – op heden heeft deze Vivaldi(Maffia) bende , het volgende op zijn geweten – de dood van een agent mede door de goedkeuring van een terrorist vrij te laten via de cheriff Quicky Joint paffer , meer dan een 1 miljard , onterechte subsidies uitdelen waaronder o.a. onze vld poedel , overwoekering van Asielzoekers (gelukzoekers), meer dan 200 000 Illegalen in dit land , liegen en bedriegen in de top van de wereld vld = voor leugenaars en dieven , groene Psychopaten (een kl flutpartijtje) ,die het hier dirigeren, en de bevolking zwaar verarmen , miljarden stroom van Vlaanderen naar Wallonie nog nooit zo groot geweest – enfin de waslijst is lang – en ontslag ???? dat is een woord dat deze machtsmisbruikers echt niet kennen

Plaats een reactie

Delen