Premier van Nieuw-Zeeland en rivaal leggen het bij en zamelen geld in voor "lullen overal"

David Seymour en Jacinda Ardern. trademe.co.nz

Uncategorized

Premier van Nieuw-Zeeland en rivaal leggen vete bij en zamelen geld in voor “lullen overal”

Carl Deconinck

Afgelopen dinsdag beledigde Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland, haar politieke rivaal, David Seymour. Ze noemde hem een “arrogante lul” terwijl de micro aanstond. Ze hebben zich nu verzoend met elkaar en gebruiken het incident om geld in te zamelen voor het goede doel.

Beide politici maken van het omstreden moment gebruik om, in de geest van Kerstmis, een liefdadigheidsactie te ondersteunen. David Seymour noemde het gebaar een “zeer kiwi-achtige oplossing voor wat als een vervelend incident kan worden gezien”. Beide politici hebben een kopie van het verslag van de bewuste vergadering getekend en veilen het voor het goede doel. “Een paar mensen stelden delen van het idee voor. Ik stelde het samen en stelde het voor aan de premier, en ze snapte het meteen”, voegde hij eraan toe.

Prostaatkanker

Het geld dat de veiling zal opbrengen gaat zeer toepasselijk naar de Nieuw-Zeelandse stichting voor prostaatkanker. “We zullen geld inzamelen voor lullen overal”, schreef Seymour in een tweet. Hij noemt het een “fantastisch goed doel”. Momenteel hebben bijna 280 mensen een bod gedaan om het gehandtekende document. De teller staat op 60.000 Nieuw-Zeelandse dollar of ongeveer 36.000 euro. Er kan nog geboden worden tot 22 december.

Volgens Seymour bestaat er verder geen kwaad bloed tussen beide politici. “Jacinda en ik kennen elkaar al 11 jaar. We hebben op veel verschillende plaatsen met elkaar gedebatteerd. Een jaar lang hebben we een krantencolumn gedeeld in de Sunday Star. Maar ik heb nooit enige vijandigheid jegens haar persoonlijk, haar bedoelingen of haar oprechtheid gekoesterd. Ik denk dat ze dat weet”, zei hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen