Premier van Nieuw-Zeeland scheldt rivaal uit: "Arrogante lul"

Shutterstock

Uncategorized

Premier van Nieuw-Zeeland scheldt rivaal uit: “Arrogante lul”

Carl Deconinck

Jacinda Ardern, de progressieve premier van Nieuw-Zeeland, heeft zich van haar kleinste kant laten zien. Ze was zich er niet van bewust dat haar micro aanstond toen ze een rivaliserende conservatieve politicus beledigde.

In 2023 zijn er in Nieuw-Zeeland verkiezingen en die beloven zwaar te worden voor de socialisten. De conservatieven lijken momenteel de wind in de zeilen te hebben terwijl de socialisten slecht scoren in peilingen. In het Parlement legde David Seymour, die de libertaire ACT-partij leidt, Ardern het vuur aan de schenen tijdens het vragenuur. Toen hij na zijn tussenkomst ging zitten, zei Ardern aan een collega “Hij is zo’n arrogante lul”, iets wat werd opgepikt door de microfoon van haar bureau. Het verwijt werd ook zo genoteerd in de officiële verslagen van het Parlement.

Het kantoor van Ardern zei dat ze zich bij Seymour verontschuldigde voor de opmerking. Op de vraag van The Associated Press om opheldering, betwistte het kantoor van Ardern de opmerking niet. In een interview met AP zei Seymour dat ze die woorden had gebruikt. “Ik ben absoluut geschokt en verbaasd over haar taalgebruik,” zei Seymour. “Het is erg atypisch voor Jacinda, en ik ken haar persoonlijk al 11 jaar.”

Verontschuldigingen

Hij zei dat het ook ironisch was omdat zijn vraag aan de premier ging over de vraag of ze ooit een fout als leider had toegegeven en vervolgens had hersteld. “En ze kon geen enkel voorbeeld geven van wanneer ze heeft toegegeven dat ze ongelijk heeft en zich heeft verontschuldigd”, zei Seymour. Seymour vertelde dat Ardern in haar tekst schreef dat ze zich verontschuldigde en dat ze die bewuste opmerking niet had moeten maken.

Seymour, die zei dat hij sommige van Arderns politieke vaardigheden enorm bewonderde, zei dat hij Ardern had teruggeschreven om haar te bedanken voor de verontschuldiging en haar een heel vrolijk kerstfeest te wensen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Premier van Nieuw-Zeeland scheldt rivaal uit: “Arrogante lul””

  1. Dat hebben wij hier ook, ene bart de wever noemde op televisie Tom Van Grieken een paljas, voor zover het intelligentieniveau van nva. En die nva’er zegt dan dat het VB zijn stal eens moet uitkuisen.
    Hendrik Vuye en Veerle Wouters verlaten nva, Sieg Bracke elk jaar 18.000€ van Telenet, schandaal exit JM Dedecker, Kim Geybels drugs, Melikan Kuçam visumfraude, Haaltert Veerle Baeyens machtsmisbruik, Zoersel Verstreken afluisterpraktijken en Zoersel corruptie Rik Schenck diefstal koper, Hamme Chris Thierens sexschandaal + Pol Vandendriessche en Walter Capiau, Sint Truiden Jelle Engelbosch corruptie, Kris Van Dyck Dessel uitkeringsfraude voor een prostitué, Koen Kennis Antwerpen ontelbare mandaten, Bart Lambrechts Limburg 45 mandaten, bart de wever 4 vetbetaalde jobkes Luc De Keuleneer 16 mandaten, nu ga ik stoppen om over die zwijnenstal te praten.

Plaats een reactie

Delen