Groene radicale activisten breken binnen bij cementbedrijf in Frankrijk en vernielen de boel

via lundi am

Uncategorized

Radicale klimaatactivisten breken in bij Frans cementbedrijf en richten enorme schade aan

Carl Deconinck

Afgelopen weekend zijn een tweehonderdtal groene activisten binnengevallen bij de cementfabriek van Lafarge-Holcim, bij Marseille. Ze veroorzaakten daarbij heel wat schade. Naar eigen zeggen begonnen de eco-fanatici zelfs met “de ontmanteling” van de fabriek. De klimaatactivisten oordelen dat cementbedrijven één van de grootste vervuilers zijn.

In hun persbericht noemen de ecologisten het cementbedrijf “één van de grootste vervuilers en CO2-uitstoters in Frankrijk” en “medeplichtig aan misdaden tegen de menselijkheid”. In een reactie van het geslachtofferde bedrijf spreekt een woordvoerder van “zeer aanzienlijke schade” en “ongekend geweld” door de klimaatactivisten.

In ongeveer een kwartier werden kantoren beschadigd, werkplaatsen afgebroken, bouwmachines verbrand, een elektrisch paneel en kabels doorgesneden. Heel wat muren werden ook beklad met graffiti. “De ovens die het doelwit waren, lang gevoed door industrieel afval en banden, zijn nu het symbool van greenwashing. Luchtvervuiling is aanzienlijk en werd herhaaldelijk aan de kaak gesteld. Schoorstenen spuwen echter nog steeds hun gif”, schreven de ecologisten.

Fabriek wekenlang stilgelegd

De CEO van de cementfabrikant, François Petry, zei dat de fabriek net baanbrekend is op het gebied van koolstofvrije materialen en vindt het dus onbegrijpelijk dat zijn bedrijf geviseerd wordt. De fabrikant zei ook dat hij de afgelopen maanden aanzienlijk had geïnvesteerd in het verminderen van zijn koolstofemissie. “De fabriek zal nu enkele weken niet normaal kunnen werken vanwege de veroorzaakte schade”, vertelde de burgemeester van Bouc-Bel-Air, Richard Mallié. Cementfabrikant Lafarge-Holcim heeft een klacht ingediend en hoopt op een snelle identificatie van de daders van de actie. Het parket en de politie onderzoeken de zaak.

De aanval is slechts de laatste daad van industriële sabotage door extreemlinkse activisten in Frankrijk. Recent brachten Franse aanklagers in Grenoble extreemlinkse activisten in verband met de sabotage van een elektriciteitsleiding, waardoor maar liefst 5.500 mensen zonder stroom kwamen te zitten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Radicale klimaatactivisten breken in bij Frans cementbedrijf en richten enorme schade aan”

  1. Toch blijven politiek,gerecht,veiligheidsdiensten,pers…. ons voorliegen dat extreem rechts de boemannen zijn!? Zeker nu dat in Duitsland een oude seniele prins(carnaval) en 25 man hun versie van de Nacht van de Lange Messen (Röhm Putsch) wilden overdoen!?In Het Laagste Nieuws beweren ze zelfs dat de Orde van de Tempeliers gevaarlijke sujetten zijn en de reïncarnatie van de KKK! De bende van Nijvel wordt ook aan extreem rechts gelinkt maar merkwaardig genoeg krijgen de speurders dit niet opgelost!? Het kan natuurlijk ook zijn dat er andere belangen ja misschien wel ( politieke) actoren mee in het verhaal verweven zitten die het daglicht niet mogen zien?! Daar waar in Nederland en Scandinavië de overheid de burgers een preppers advies geeft wordt in ons land een vermeende prepper bei Nacht und Nebel door Nederlandsonkundige Storm Troopers geliquideerd!Extreem links heeft trouwens in het verleden het geweld en moord nooit geschuwd : Rote Armee Fraction, Bäder Meinhof,Brigatti Rossi,CCC….Het was misschien eens interessant voor de veiligheidsdiensten om na te gaan wie er echt achter die extreem linkse klimaat terroristen schuilt en wie hun echte broodheren zijn?! Het was misschien ook eens een aandachtspuntje voor onze fameuze onderzoeksjournalisten van de zogezegde vierde macht om objectief de handel en wandel na te gaan van bijv. Extinction Rebellion en andere Lefties die de goegemeente wijsmaken met de planeet begaan zijn! Succes verzekerd…..

Plaats een reactie

Delen