Republikeins kerstcadeau voor Amerikaans vicepresident Kamala Harris: meerdere bussen met migranten aan haar voordeur

Schermafbeelding. Twitter: @CFloresNews

Uncategorized

Republikeins kerstcadeau voor Amerikaans vicepresident Kamala Harris: meerdere bussen met migranten aan haar voordeur

Carl Deconinck

Amerikaans vicepresident Kamala Harris heeft op kerstavond een opmerkelijk cadeau gekregen van de Republikeinen. Er kwamen die avond drie bussen met migranten uit de Republikeinse staat Texas aan in de buurt van haar huis. Op die manier wil Texaans gouverneur Greg Abbott het opengrenzenbeleid van de Democraten aan de kaak stellen.

De Republikeinse gouverneurs van verschillende staten in het zuiden zijn al een tijd bezig met het doorsturen van migranten in de richting van de liberale staten. Die laatste zeggen immers onophoudelijk dat migratie een verrijking is. Heel wat progressieve steden verklaarden zich al ‘sanctuary cities’, veilige havens waar illegalen niet buitengezet kunnen worden.

Onder het motto ‘geen woorden, maar daden’ geven de Republikeinen exact aan hun politieke tegenstanders wat die zeggen te willen. Liberale enclaves zoals Chicago, New York City, Martha’s Vineyard en Washington, D.C. mochten zo al heel wat migranten ontvangen. Republikeinen hopen zo meer steun te verzamelen om oplossingen te vinden voor de situatie aan de grens met Mexico.

Op kerstavond stuurde Texas drie bussen vol migranten naar het noorden. De bedoeling was om naar New York te gaan, maar het slechte weer zorgde voor teveel problemen op de weg. Als oplossing verkoos men om naar de woning van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris te rijden. Ter plekke werden die mensen doorgestuurd naar een lokale kerk. De Democraten lijken niet zo blij met de migranten. Het Witte Huis noemt het transport “een wrede, gevaarlijke en schandelijke stunt”. Ze beschuldigen de Republikeinen ervan “politieke spelletjes” te spelen.

(Lees verder onder de tweet.)

Brief voor de president

Greg Abbott, de gouverneur van Texas, noemde de vriestemperaturen in steden als El Paso als zijn reden om de migranten te vervoeren. “Uw beleid zal veel mensen in de bittere, gevaarlijke kou achterlaten als een polaire vortex Texas binnentrekt”, schreef hij in een open brief aan president Joe Biden. “Texas heeft een onredelijke last gedragen die wordt veroorzaakt door uw opengrenzenbeleid.”

“Deze vreselijke crisis voor grensgemeenschappen in Texas is een catastrofe van eigen makelij”, vervolgde hij. “De noodzaak om deze crisis aan te pakken is niet de taak van grensstaten zoals Texas. In plaats daarvan schrijft de Amerikaanse grondwet voor dat het uw taak is, meneer de president, om de grenzen van ons land te verdedigen, de immigratie van onze natie te reguleren en degenen te beheren die hier hun toevlucht zoeken.”

Er zouden in 2022 meer dan 2 miljoen mensen de grens zijn overgestoken. De migranten komen voornamelijk uit falende socialistische landen zoals Cuba, Venezuela en Nicaragua.

Lees ook:
https://redactie.palnws.be/2022/09/republikeinse-gouverneurs-sturen-migranten-naar-progressieve-steden-die-reageren-woedend/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Republikeins kerstcadeau voor Amerikaans vicepresident Kamala Harris: meerdere bussen met migranten aan haar voordeur”

Plaats een reactie

Delen