Verhoogd terreuralarm tegen christenen en joden in Frankrijk tijdens kerstperiode

Shutterstock

Uncategorized

Verhoogde terreurdreiging tegen Franse christenen en joden tijdens kerstperiode

Carl Deconinck

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin wil fysieke aanwezigheid van de politie voor alle gebedshuizen in Frankrijk. Hij zond instructies naar de prefecten “om de christelijke en joodse feestdagen van dit einde van het jaar veilig te stellen”. Darmanin wil een sterke waakzaamheid van de autoriteiten omdat hij islamitische terreur vreest.

Het niveau van de terroristische dreiging wordt omschreven als “zeer hoog”. In een bericht dat maandag naar de prefecten werd gestuurd, eist minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin sterke waakzaamheid van de autoriteiten voor de Joodse feestdagen van Chanoeka, van 18 tot 26 december, en voor de christelijke feestdagen van Kerstmis, de nacht van 24 december voor katholieken, Armeense Kerstmis op 6 januari en Orthodox Kerst op 7 januari.

Politie en gendarmes zullen “speciale aandacht” moeten besteden aan voertuigen die geparkeerd staan in de buurt van plaatsen van samenkomst of aanbidding. Er is ook een verzoek voor een “zichtbare statische aanwezigheid” bij bijeenkomsten en diensten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Verhoogde terreurdreiging tegen Franse christenen en joden tijdens kerstperiode”

  1. Een “terroristische dreiging” tegen Joodse en Christelijke gebedshuizen (en de personen ?) in Frankrijk. En toch maar niet willen verklaren van wie die dreiging uitgaat. Zullen alvast niet de Joodse en Christelijke burgers zijn. Rarara, van wie dan wel ?

Plaats een reactie

Delen