Spectaculaire brand in winkelcentrum in Moskou

screenshot twitter

Uncategorized

IN BEELD: Spectaculaire brand in winkelcentrum in Moskou

Carl Deconinck

Een groot winkelcentrum nabij Moskou ging deze ochtend in vlammen op. De brand was bijzonder hevig en ging gepaard met ontploffingen. Een deel van het gebouw stortte in, wat de bluswerken bemoeilijkt. Rusland wordt sinds de oorlog in Oekraïne wel vaker getroffen door grote branden.

Er zou ongeveer 7.000 vierkante meter afgebrand zijn in het Mega-winkelcentrum in Chimki in het noordwesten van de Russische hoofdstad. Voorlopig is er al één slachtoffer gemeld. De brand  begon kort voor 6 uur lokale tijd en de brandweer was binnen de 20 minuten ter plaatse. Het is voorlopig niet duidelijk of de brand is aangestoken.

Mega was de thuisbasis van een groot aantal westerse winkelketens voor het vertrek van de bedrijven uit Rusland in de nasleep van het Oekraïne-conflict, waaronder een van de eerste IKEA-winkels in de omgeving van Moskou. Er wordt sinds kort gesuggereerd dat Moskou intussen in het bereik ligt van Oekraïense drones die deze week twee militaire luchtmachtbases diep in Rusland hebben aangevallen, terwijl er ook al gevallen van sabotage zijn geweest.

Een eerste rapport van het officiële Russische persbureau TASS zei: “Een explosie vond plaats in de OBI-hypermarkt in het winkelcentrum Mega Chimki, gevolgd door een instorting.” De belangrijkste versie van de brand is volgens TASS een kortsluiting. “Volgens de hulpdiensten was de oorzaak van de brand overtredingen tijdens laswerkzaamheden in de aanbouw van het gebouw. Arbeiders verlieten het gebouw, niet in staat om de brand te blussen.”

https://twitter.com/TreasChest/status/1601099710567178241?s=20&t=OoCm0olei71nrWV2L4dT9Q

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “IN BEELD: Spectaculaire brand in winkelcentrum in Moskou”

  1. Als Rusland de oorlog verliest, heeft Poetin en zijn inner cercle al een plan B, een eiland in Venezuela als uitverkoren plek, meldt mediakanaal Mozhem Obyasnit (GVA 091222). Denkt Poetin nu echt te kunnen ontsnappen aan het Internationaal strafhof in Den Haag? In het beste geval wordt hij in zijn vluchtoord ter plekke geëxecuteerd net als wijlen Bin Laden. De VSA hebben er geen baat bij dat Poetin uit de biecht zou klappen voor een Internationale rechtbank en voor Poetin zelf een pijnlijke vernedering. Quid Rusland na Poetin?

Plaats een reactie

Delen