Vlaams Belang haalt kwart van stemmen in nieuwe peiling

Bron: Photonews

Uncategorized

Vlaams Belang haalt kwart van stemmen in nieuwe peiling: Rousseau, De Wever en Van Grieken populairste politici

Wannes Neukermans

In een nieuwe Grote Peiling is het Vlaams Belang opnieuw de grootste partij van Vlaanderen. De partij haalt 25 procent. N-VA volgt met 22 procent en op de derde plaats komt Vooruit (16 procent). Cd&v en Open Vld zakken onder de tien procent, Groen en PVDA doen het in Vlaanderen nog slechter.

Volgens de peiling kan Vlaams Belang rekenen op 25 procent van de stemmen. Dat is meer dan bij de vorige peiling in september (21,6 procent) en een verbetering van meer dan zeven procent tegenover de verkiezingsresultaten van 2019. N-VA haalt 22 procent, waardoor de twee Vlaams-nationalistische partijen samen net geen meerderheid behalen. De partij scoort terug iets beter dan bij de vorige peiling (21,5 procent) maar blijft nog onder het resultaat van 2019.

Groen en PVDA laagst

De derde partij in Vlaanderen blijft met voorsprong het Vooruit van Conner Rousseau met 16,1 procent, die overigens de populairste politicus van het moment is. Open Vld (9,3 procent) en cd&v (9,6 procent) zakken onder de tien procent, Groen (8,7 procent) en PVDA (7,4 procent) scoren het laagst.

Zoals eerder vermeld is Conner Rousseau (Vooruit) de populairste politicus van Vlaanderen. Zijn deelname aan entertainmentprogramma’s en YouTube-reeks leggen hem dus zeker geen windeieren. Op plaats twee en drie komen Bart De Wever (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang). Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) zakt serieus in de rangschikking: in de top drie van meest populaire politici zit dus geen enkel lid van een regering.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

16 gedachten over “Vlaams Belang haalt kwart van stemmen in nieuwe peiling: Rousseau, De Wever en Van Grieken populairste politici”

  1. De linkse revolte in de zestiger jaren was vooral tegen de kerk. Het was een hypocriet machtssysteem geworden. Hierdoor werd echter ook de christelijke cultuur aangevallen. Het verenigt linkse principes als vergeving en naastenliefde met rechtse als arbeidsethiek en zelfverantwoordelijkheid. Een complexe synthese tussen linkse gelijkheid en rechtse vrijheid. Een mens kan immers vrij zijn in een gemeenschap als hij daarin verantwoordelijkheid neemt. Het is dit systeem dat socialisten noch liberalen konden vervangen. Socialisten leggen de verantwoordelijkheid bij het systeem en liberalen denken enkel aan zichzelf. Bovendien erkent geen van beide een gemeenschap. Ze falen. VB en NVA bouwen voort op de historische wortels zonder daarom gelovig te zijn of een kerk te volgen. Het is onze toekomst.

  2. We zijn niet ver af van het moment dat iedereen content is buiten het VB. Want men gaat ALLE partijen nodig hebben om een regering zonder het VB te vormen.
    Met iedere partij zijn minister en een communist (als eis voor deelname) die eerste minister is. En dan maar geld uitgeven en bijdrukken en nog meer leven op de poef.
    We gaan boeiende tijden tegemoet.

  3. Raar dat iemand van een socialistische partij of ze nu vooruit heet of Sp.a de populairste wordt, zou dat door zijn uitspraken over Molenbeek of het gebruik van het woord ‘opkuisen’ na de rellen in Brussel komen ? Indien ja, dan zit hij in de verkeerde partij en zou hij als populairste ook beter overstappen naar de grootste partij.

  4. Het valt op dat Van Grieken zonder deelname aan pueriele spelletjes toch mee vooraan staat. Dat is al een prestatie an sich. Opvallend is ook dat de media bijna allemaal de Vlaamse cijfers weergeven en niet de Franstalige, terwijl de media meestal Belgischgezind zijn. Hoe verklaren zij dat? Gaan zij ook uit van twee landen in één?

  5. Opvallend is dat de MSM de peiling wel vermelden maar een paar uur later deze later verwateren door banaliteiten op de voorgrond te plaatsen en het aantal gepubliceerde comments niet alleen meer censureren maar ook beperken. Natuurlijk past de uitslag niet in hun plaatje en dus doen ze maar weer eens extra hun best voor de vele miljoenen die ze onder de naam “postbedeling” toegeschoven krijgen van vivaldi. Persoonlijk denk ik dat de score van VB hier onderschat wordt. In mijn omgeving ken ik bijna geen mensen meer die deze keer geen VB gaan stemmen, het zijn dan ook allemaal hardwerkende Vlamingen, die zowel vivaldi als de Vlaamse regering geen warm hart toedragen. Misschien dat in Oostende, Gent en Mechelen waar wel nog teveel “uitkeringsgerechtigden” wonen die de politiek van de roden echt nodig achten boven de invasies van “jongeren”. Maar de DJ “Wet pussy” op één, is toch heel ongeloofwaardig. Nu deze peiling betekent dat weer eens 1 op 3 Vlamingen zal uitgesloten worden en dat de postje weer eens onder de verliezers, ook NVA, zullen verdeeld worden. Wiskundig gezien kan het weer naar een vivaldi en een NVA met de socialisten en groenen erbij, zoals BDW het wil in de Vlaamse regering, maar het draagvlak bij de bevolking zal terug onderschat worden en de verzuring zal nog verder doorzetten

Plaats een reactie

Delen