23 procent van jonge Nederlanders denkt dat Holocaust niet echt of zwaar overdreven is

Gevangenen in Buchenwald (foto: Shutterstock)

Uncategorized

23 procent van jonge Nederlanders denkt dat Holocaust niet echt of zwaar overdreven is

Wannes Neukermans

23 procent van de ‘jonge’ Nederlanders, geboren vanaf 1980, gelooft dat de Holocaust een mythe is, of dat het aantal Joden dat vervolgd werd zwaar overdreven is. Dat is opvallend meer dan in andere landen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Claims Conference in december organiseerde.

De internationale organisatie The Conference on Jewish Material Claims Against Germany (Claims Conference) organiseert wereldwijd onderzoek naar kennis en bewustzijn over de Shoah. Eerder deed het het onderzoek al in de VS, het VK, Frankrijk, Oostenrijk en Canada. Volgens de organisatie waren de resultaten nergens zo “schokkend” als bij onze noorderburen. In het Verenigd Koninkrijk gelooft één op de twintig niet dat de Holocaust heeft plaatsgevonden. Voor ons land zijn er geen cijfers beschikbaar.

Meer slachtoffers in Nederland

54 procent van alle ondervraagden weet niet dat er tijdens de Holocaust zes miljoen Joden zijn omgekomen. Onder jongere mensen stijgt dat percentage zelfs naar 59 procent. Van die jongere bevraagden denkt 37 procent dat er 2 miljoen of minder doden het leven lieten, en een meerderheid van de Nederlanders ziet Nederland niet als een land waar de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgehad.

Nochtans stierven er procentueel gezien meer Nederlandse Joden dan bijvoorbeeld Belgische of Franse. Driekwart van de Nederlandse Joden werd vermoord. Dit kwam omdat de Duitse bezetters de Nederlanders veel meer als een ‘Germaans broedervolk’ zagen dat ze wilden ‘bevrijden’ van de Joden en voor het nazisme probeerden te winnen. In België en Frankrijk was dat veel minder het geval. En omdat er in Nederland veel feller geprotesteerd werd tegen de eerste anti-Joodse wetten in 1940, sloegen de plaatselijke Duitse autoriteiten terug met gewelddadige razzia’s en grootschalige deportaties.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/12/thierry-baudet-fvd-verliest-kort-geding-na-holocaustvergelijkingen-omtrent-corona/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “23 procent van jonge Nederlanders denkt dat Holocaust niet echt of zwaar overdreven is”

  1. Hoeveel procent van de Nederlandse, Belgische, Franse, Canadese, VS…..jongeren weten niet dat Mao ca. 78 miljoen en Stalin ca.23 miljoen mensen op hun geweten hebben?! Mengistu 1,5 miljoen en Pol Pot 1,7 miljoen waren hiertegen watjes! Over wat de Rode terreur deed horen we merkwaardig heel weinig en al zeker niet in de scholen?!! De moorden in naam van de profeet worden door de correcte Westerse politici ook angstvallig verzwegen! Dit neemt natuurlijk niet weg dat de Holocaust een zeer zwarte bladzijde is!

  2. Hugo Wils heeft de boeken van Simon Leys (Pierre Ryckmans) en Frank Dikötter gelezen. En weet bijgevolg niet hoe de vork écht aan de steel zit. Hij denkt dat de grote hongersnood van 1959 – 1961 door het beleid van Mao Zedong veroorzaakt is. Nog een lange weg te gaan, Hugo !

Plaats een reactie

Delen