Al Gore verdiende al 330 miljoen dollar aan klimaatalarmisme

Al Gore. Shutterstock

Uncategorized

Al Gore verdiende al 330 miljoen dollar aan klimaatzaak

Carl Deconinck

Voormalig Amerikaans vicepresident Al Gore liet zich recent opmerken met een toespraak waarin hij het einde van de wereld door de klimaatopwarming leek te voorspellen. Dergelijke verhalen leggen hem geen windeieren.

Dankzij zijn bedrijf Generation Investment Management, opgericht in 2004, vier jaar na zijn nederlaag tegen George W. Bush in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, heeft Al Gore maar liefst 330 miljoen dollar verdiend. Het investeringsfonds, dat gespecialiseerd is in geïntegreerd onderzoek naar duurzaamheid en klantafstemming, heeft als doel bedrijven te ondersteunen bij het leveren van milieu-inspanningen. 

Bij het bedrijf, dat 36 miljard dollar waard is, verdiende Al Gore maandelijks twee miljoen dollar. Dat bedrag wordt aangevuld met het geld dat Gore verdient met congresseren en door investeringen in vastgoed. Hij bezit onder meer een herenhuis in Nashville ter waarde van 7,5 miljoen dollar en een villa aan de oceaan in Montecito die 13 miljoen dollar kost.

(Lees verder onder de tweet.)

Lucratief

Tijdens zijn conferenties waarschuwt Al Gore voor het gevaar van de opwarming van de aarde voor onze planeet. Hij verdient minstens 200.000 dollar met elke toespraak.

Tussen 2008 en 2011 genereerde Generation Investment Management ongeveer 218 miljoen dollar winst, te verdelen onder zijn 26 partners. Gore is daarbij als oprichter een erg belangrijke partner. Het bedrijf heeft ook een aantal aandelen in bedrijven als Amazon, Microsoft en de financiële reus Charles Schwab. Het heeft ook geïnvesteerd in andere minder bekende bedrijven zoals Motivate, het bedrijf achter Citi Bike in New York, en de Taiwanese maker van elektrische scooters Gogoro.

De voormalige Democratische vicepresident bezit aandelen in grote bedrijven als Apple en Google, goed voor zo’n 80 miljoen dollar. Naar verluidt heeft Al Gore ook aandelen ter waarde van 500.000 tot 1 miljoen dollar ontvangen in Occidental Petroleum Corp, een bedrijf dat fossiele brandstoffen produceert.

Evolutie

De politicus heeft een lange weg afgelegd. Toen hij zelf deelnam aan de presidentsverkiezingen stond zijn totaal vermogen nog op 1,7 miljoen dollar. Het grootste deel hiervan was bovendien grondbezit van zijn familie in Tennessee. In de nasleep van zijn campagne voor het presidentschap ontving Gore 15 miljoen dollar belastinggeld om de gemaakte kosten te compenseren.

In een stuk van CNN uit 2000 over zijn rijkdom stond te lezen dat “Gore geen enkel aandeel bezit”. Gezondheidsadviseur Richard Boxer vertelde het netwerk dat Gore “helemaal niet geïnteresseerd was in zaken”. In 2007 kwam naar buiten dat zijn woning in Nashville 20 keer meer verbruikte dan de gemiddelde woning in Amerika.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Al Gore verdiende al 330 miljoen dollar aan klimaatzaak”

 1. Al Gore, de meest bekende en invloedrijkste klimaatlobbyist ter wereld, heeft zijn grote slag geslagen met aandelen in de CO2 emissierechtenbeurs: hij heeft zijn aandelen net op tijd verkocht voor de crash. Ook ontving hij nog vele miljoenen van Al Jazeera, het bezit van een olie-emir, voor de verkoop van zijn TV station. De steenrijke Al Gore heeft dan ook langdurige banden met een oosterse petroleummaatschappij, aldus de New York Times. Is dit het beeld van belangeloze en oprechte klimaatidealisten?

  Diezelfde Al Gore beweerde in 2008 overigens dat we in 2014 bijna ijsvrij zouden zijn, het aantal ijsberen zou dalen, enzoverder. Het is allemaal al weerlegd geweest. En denk je dat dat hij hiervoor ‘op het matje’ geroepen werd? De kostprijs, die de paniek rond zijn film met zich meebracht, voor maatschappij en economie, waren groter dan het gat in de ozonlaag.

  Van ‘Climategate’ heeft nauwelijks iemand iets gehoord, hoewel het een ‘gamechanger’ had moeten zijn in deze discussie. Maar de klimaatindustrie, die jaarlijks meer dan 1000 miljard euro (niet zelden belastinggeld) genereert, dacht daar echter anders over.

  Al Gore, DE klimaatgoeroe… tot zijn elektriciteitsfactuur openbaar werd en bleek dat een gemiddeld gezin 6 jaar toekwam met hetgeen hij alleen al nodig had om zijn zwembad te verwarmen.

  “Hoe de opwarming van de aarde begon” – John Coleman was een zeer gerespecteerde meteoroloog die The Weather Channel oprichtte. Voordat John stierf, produceerde hij deze zeer vermakelijke videopresentatie van 36 minuten, waarin Al Gore’s politieke en financiële macht wordt geïnventariseerd door het creëren van klimaathysterie.
  https://youtu.be/SyUDGfCNC-k

Plaats een reactie

Delen