N-VA in Wallonië doet denken aan Toon Van Overstraeten

Bart De Wever. Photonews

Uncategorized

Albumcover Demi Lovato verbannen in Verenigd Koninkrijk wegens beledigend voor christenen

Simon Segers

De Britse toezichthouder voor advertenties (ASA) heeft een poster van de albumcover ‘Holy Fvck’ van pop- en rockzangeres Demi Lovato uit de publieke ruimte gehaald. Volgens de organisatie kan de afbeelding als aanstootgevend bevonden worden door christenen.

De Advertising Standards Authority (ASA) spreekt van klachten betreffende “een afbeelding van mevrouw Lovato, die vastgebonden ligt in een bondage-outfit op een matras in de vorm van een crucifix”. Verder argumenteert de waakhond dat de benen van de zangeres in een positie geplaatst zijn die vergelijkbaar is met het beeld van de gekruisigde Christus. Gezien de expliciete combinatie van seksualiteit met een sacraal symbool en de verwijzing naar een scheldwoord in de titel van het album ziet ASA dit als beledigend voor christenen.

“Ernstige en grootschalige beledigingen”

Omdat de posters opgehangen waren op een plaats die ook voor kinderen zichtbaar is, oordeelde ASA dat de advertentie waarschijnlijk “tot ernstige en grootschalige beledigingen zou leiden en op onverantwoorde wijze was gericht”. Platenlabel Polydor Records geloofde naar eigen zeggen niet dat de afbeelding problematisch kan worden opgevat. Zij kregen immers groen licht van reclamebureau Brotherhood Media alvorens de poster te adverteren.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/ayatollah-khamenei-woedend-om-spotprenten-in-charlie-hebdo-iran-dreigt-met-sterke-reactie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Albumcover Demi Lovato verbannen in Verenigd Koninkrijk wegens beledigend voor christenen”

  1. Als je tegen het verbranden van de koran bent, dan kom je ook op voor het respecteren van christelijke symbolen. Dat is de correcte werkwijze en dat heeft het Verenigd Koninkrijk begrepen. Hier bij ons is het enkel de islam die de plak mag zwaaien. Christelijke symbolen worden als de pest verwijderd uit de samenleving, maar een hoofddoek dat kan nog. Moslimfundamentalisme wordt getolereerd, christelijke orthodoxie verketterd.

  2. De grootste roepers over Westerse waarden die moeten verdedigd worden, zijn meestal degenen die ze op de vuilhoop gooien. Omwille van de lieve vrede, die ze ondertussen verkwanselen.

Plaats een reactie

Delen