Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina

Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina. Photonews

Uncategorized

Cd&v Arendonk verandert van naam: “Naam cd&v berokkent ons schade”

Wannes Neukermans

De plaatselijke cd&v-afdeling van Arendonk verandert van naam: “Iedereen 2370”. Dat maakte de afdeling bekend tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. De Arendonkenaren nemen de beslissing om zich af te wenden van de nationale politiek – waar cd&v het slecht blijft doen in de peilingen – en wil de partij benadrukken dat ze zich focussen op de lokale politiek.

“We voeren de naamsverandering vooral door onder impuls van de jongeren in onze afdeling”, vertelde voorzitter Luc Van Steenbergen op Radio 2. “De voorbije verkiezingen ging CD&V altijd in dalende lijn. We hadden dan ook de indruk dat de naam CD&V ons schade berokkende.”

Christelijke waarden

De naam cd&v benadrukt niet genoeg dat de partij er lokaal voor álle Arendonkenaren wil zijn en zich louter op de lokale politiek focust. “‘Iedereen 2370’ maakt dat erg duidelijk”, klinkt het. 2370 is de postcode van Arendonk.

“Met de naam CD&V kregen wij bovendien ook heel veel vragen over het federale niveau, zaken waar we op lokaal vlak niet zoveel mee te maken hebben. Met de naamsverandering willen we dat lokale karakter benadrukken”, aldus Van Steenbergen. De partij zal nog steeds verbonden zijn met cd&v en blijft achter de christelijke waarden staan. Enkel de naam van de lokale partij verandert, maar cd&v blijft de moederpartij van ‘Arendonk 2370’.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/gwendolyn-rutten-komt-niet-op-onder-open-vld-vlag-bij-gemeenteraadsverkiezingen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Cd&v Arendonk verandert van naam: “Naam cd&v berokkent ons schade””

  1. ze mogen nog 20 keer van naam veranderen zelfde personen in de partij – heel hun ingesteldheid moet veranderen,
    heel de cd&v bloed langzaam dood – het resultaat van jaren lang bedrog

Plaats een reactie

Delen