Chris Hipkins volgt Jacinda Ardern op als premier Nieuw-Zeeland

Chris Hipkins (foto: Shutterstock)

Uncategorized

Chris Hipkins volgt Jacinda Ardern op als premier Nieuw-Zeeland

Wannes Neukermans

De 44-jarige Chris Hipkins wordt de volgende premier van Nieuw-Zeeland. Als minister van Onderwijs, Politie, Publieke Diensten en van Covid-19 tijdens de pandemie krijgt hij nu een promotie. Hij volgt Jacinda Ardern op, die ermee stopt omdat ze niet genoeg energie meer heeft voor de job.

Chris Hipkins (44) is de huidige minister van Onderwijs, Politie en Publieke diensten, maar staat vooral bekend om zijn rol als minister voor Covid-19. Daar liet hij zich – net zoals Ardern – opmerken door één van de strengste lockdownbeleiden ter wereld te voeren. Zijn benoeming moet nog worden bekrachtigd door de Labour Partij. Die formaliteit zal zondag plaatsvinden.

Deze week kondigde Jacinda Ardern onverwacht aan dat ze per 7 februari zou stoppen met haar mandaat als premier. Ze streeft daardoor ook geen herverkiezing meer na. De reden van haar ontslag zou zijn dat ze niet genoeg energie meer zou hebben om regeringsleider te zijn. Ze zei dat ze had gehoopt de energie en de moed terug te vinden, maar is daar niet in geslaagd.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/premier-van-nieuw-zeeland-kondigt-in-tranen-haar-vertrek-aan-ik-ben-ook-maar-een-mens/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen