Europees Parlement wil onschendbaarheid PS'er Marc Tarabella opheffen in onderzoek Qatargate

Marc Tarabella (Photonews)

Uncategorized

Europees Parlement wil onschendbaarheid PS’er Marc Tarabella opheffen in onderzoek Qatargate

Wannes Neukermans

Het Europees Parlement is gestart met een procedure om de parlementaire onschendbaarheid van Waals PS-Europarlementslid Marc Tarabella en van de Italiaan Andrea Cozzolino op te heffen. De twee socialisten worden net zoals de afgezette vicevoorzitter Eva Kaili genoemd in het onderzoek naar corruptie in het Europees Parlement.

Qatargate gaat om een onderzoek naar mogelijke spionage en politieke inmenging door Qatar en Marokko in het Europees parlement. Verschillende leden van de socialistische S&D-fractie zouden benaderd zijn en zijn omgekocht met smeergeld of andere vormen van geschenken. Bij verschillende huiszoekingen – waaronder in Wallonië bij Tarabella – werd er meer dan een miljoen euro contant geld gevonden.

Corruptie

Het schandaal barstte los rond het Griekse Europarlementslid Eva Kaili, maar volgens haar partner, die bekend zou hebben deel uit te maken van een organisatie die door Marokko en Qatar gebruikt werd om tussenbeide te komen in Europese zaken, zouden twee andere leden van het Europees Parlement geld hebben ontvangen: Tarabella en Cozzolino.

De parlementaire onschendbaarheid van de twee zal nu hoogstwaarschijnlijk worden opgeheven. Tarabella werd midden december tevens ook geschorst door zijn partijvoorzitter Paul Magnette.

https://redactie.palnws.be/2022/12/zo-zit-qatargate-echt-in-elkaar/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Europees Parlement wil onschendbaarheid PS’er Marc Tarabella opheffen in onderzoek Qatargate”

Plaats een reactie

Delen