Extinction Rebellion UK stopt met blokkeringsacties

via Extinction Rebellion UK

Uncategorized

Extinction Rebellion UK stopt met blokkeringsacties

Carl Deconinck

De milieuorganisatie Exctinction Rebellion, die pleit voor burgerlijke ongehoorzaamheid, heeft aangekondigd dat het niet langer verkeer zal blokkeren tijdens het actievoeren. In de plaats daarvan gaan ze demonstreren tegen de “klimaatinactiviteit” van de Britse regering.

De klimaatextremisten van Extinction Rebellion lieten zich de laatste jaren regelmatig negatief opmerken door verstorende acties en het blokkeren van wagens en vliegtuigen om aandacht te vragen voor het klimaat. Nu verandert de Britse afdeling het geweer van schouder.

Afgelopen weekend maakte Extinction Rebellion UK zelf bekend dat ze het beleid omgooien. Naar eigen zeggen werken de huidige methodes niet. “De uitstoot blijft stijgen en onze planeet sterft in een versneld tempo.” Ze stellen dat de media “er niet in slaagt het publiek te informeren en de macht ter verantwoording roepen”. Ook het financieel systeem en de politiek zouden winst boven het leven stellen en corrupt zijn. Dus moet het anders. Ze willen de machthebbers en niet meer de gewone mensen treffen.

(lees verder onder de tweet)

Nieuw jaar, nieuwe tactieken

“Terwijl we het nieuwe jaar inluiden, maken we een controversiële resolutie om tijdelijk af te stappen van publieke ontwrichting als primaire tactiek. We erkennen en vieren de kracht van disruptie om alarm te slaan en geloven dat voortdurend evoluerende tactieken een noodzakelijke aanpak zijn.” De beweging zegt dat ze naar een “eerlijke samenleving willen” die samenwerkt om het tijdperk van fossiele brandstoffen te beëindigen.

“Dit jaar geven we prioriteit aan aanwezigheid boven arrestatie en relaties boven wegversperringen, omdat we samen staan en onmogelijk te negeren zijn.” Daarom zal Extinction Rebellion UK nu werken aan een grote betoging aan het parlement. Die moet doorgaan op 21 april en ze verwachten minstens 100.000 mensen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/arnout-jaspers-freelance-wetenschapsjournalist-het-is-een-westerse-neurose-om-te-denken-dat-we-radicale-dingen-moeten-doen-of-zullen-uitsterven/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Extinction Rebellion UK stopt met blokkeringsacties”

Plaats een reactie

Delen