Grafsteen August Borms opnieuw vernield

Foto: Luc Vermeulen (Facebook)

Uncategorized

Grafsteen August Borms opnieuw vernield

Anton Schelfaut

Onbekenden hebben opnieuw het graf van August Borms en zijn echtgenote op het oude kerkhof van Merksem vernield. Dat meldt Voorpost-kopman Luc Vermeulen op Facebook.

Het is de tweede keer in amper zeven maanden tijd dat het graf wordt gevandaliseerd. Nadat vandalen het grafmonument in juni vorig jaar hadden vernield, liet de stad Antwerpen het in ere herstellen. Op 1 november werd de nieuwe grafsteen officieel ingehuldigd met een ceremonie.

Het Bormshuis bevestigt op zijn Facebookpagina dat het graf afgelopen weekend opnieuw werd vernield. “Dit is geen herinneringsfoto”, klinkt het. “Alweer hebben ’onbekenden’ dit vandalisme gepleegd en het herstelde graf stukgemaakt. Hoe laf kan je zijn?”

(Lees verder onder het Facebookbericht.)

Grafschennis

Voorpost-kopman Luc Vermeulen heeft het op Facebook over “grafschennis”. “Hoe laag kan men gevallen zijn. Hoe laf kan men zijn om zijn frustratie bot te vieren op een graf. Links crapuul”, fulmineert hij.

Voorpost heeft een bloemstuk en een leeuwenvlag op het vernielde graf geplaatst, alsook een bordje met het opschrift “Wat haat vernielde, zal liefde heropbouwen”. Vermeulen roept zijn volgers op om massaal aanwezig te zijn op de volgende Bormsherdenking.

Ook Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) deelde een foto van het vernielde graf op Twitter. “77 jaar na de Tweede Wereldoorlog blijft de haat duren”, schreef hij erbij.

Lees meer:
https://redactie.palnws.be/2022/11/grafsteen-borms-hersteld/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Grafsteen August Borms opnieuw vernield”

  1. Breinloze nazaten van de zgn. “verzetsstrijders” hebben dit op hun geweten. In de traditie van hun voorouders plegen ze laffe daden zonder enige verantwoordelijkheid te durven opnemen. Net zoals tijdens WO2 toen ze ook te laf waren om de verantwoordelijkheid voor hun zinloze daden op zich te nemen. Met als gevolg onschuldige medeburgers die slachtoffer werden van represailles. De collaboratie was wellicht erg maar het verzet was nog vele malen erger.

Plaats een reactie

Delen