OPINIE. John Croughs: “Racisme: eindelijk is de cirkel rond!”

Conner Rousseau. Photonews||Brussels Belgium 19/09/2023 Conner Rousseau, president vooruit

Uncategorized

Herman Van Goethem (rector UAntwerpen) pleitbezorger voor herverkaveling politiek centrum

Wannes Neukermans

Herman Van Goethem, de rector van de Universiteit Antwerpen, is de zoveelste die in de media pleit voor een versmelting van de traditionele centrumpartijen. Volgens hem is een aparte groene partij niet meer van deze tijd.

“De traditionele partijen zijn electoraal te zwak voor een sterk centrum”, redeneert Van Goethem in Gazet van Antwerpen. “Groen scoort ook niet goed. In plaats van vijf centrumpartijen, de N-VA erbij gerekend, zouden we naar drie, maximaal vier moeten gaan.”

Programma uitgevoerd

De traditionele centrumpartijen zijn te sterk geworteld in het verleden en mensen nood hebben aan een toekomstvisie. “Eigenlijk hebben de traditionele partijen hun programma grosso modo uitgevoerd”, aldus Van Goethem. “Daarom is er behoefte aan een partijfusie. En is een aparte groene partij wel van deze tijd?”, vraagt hij zich af over Groen.

“Ik bekijk het vanuit mijn positie in het politieke centrum, gericht op een samenleving gebaseerd op overleg en compromis, weg van de extremen. We hebben nood aan sterke centrumpartijen die ook sterke programma’s hebben”, vindt de rector. “Dat kan over de vergrijzing gaan, of het klimaat, de zorg of het onderwijs. De drie traditionele partijen hebben veel stemmen verloren. Vroeger hadden ze samen 95 procent, nu zitten ze ver onder de 50 procent. Dat leidt tot veel discussies en marketingstrategieën, maar op de inhoud is er veel minder focus.”

Fusies zullen nodig zijn om in bepaalde provincies niet onder de kiesdrempel te verdwijnen, meent Van Goethem. “Zij moeten bekijken hoe ze zouden kunnen samenwerken. Op sociaal vlak lijken fusies tussen cd&v en Open Vld of Vooruit interessant.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/05/partijpolitiek-implosiegevaar-in-vlaanderen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

17 gedachten over “Herman Van Goethem (rector UAntwerpen) pleitbezorger voor herverkaveling politiek centrum”

  1. “Rector UAntwerpen”. Zou beter zijn: “Wokie-Pokie-Trado-Rectum”. Die vent is geen stamp onder zijn politiek correcte kloten waard. Een instelling, waar jonge mensen zouden moeten opgeleid worden tot zelfstandig, denkende intellectuelen, die onze maatschappij zouden moeten vooruit helpen, naar de vaantjes helpen, via zijn eigen politieke opvattingen en zijn woke sodomie, is misdadig. Die beroepsneuroot zou, hiervoor, op het schavot moeten eindigen. De belangrijkste rijkdom van Vlaanderen, nl. de grijze hersencellen van onze jeugd, wordt, door dit soort politiek gepoepte criminelen, vernietigd.

  2. Weer eentje die na 2024 voor zijn postje vreest. Zich afvragen hoe het komt dat de “centrumpartijen” (inclusief NVA dus) het slecht doen is natuurlijk niet aan orde. Fusies zullen proberen de kiezers te bedriegen teug te stemmen voor partijen die van het zelfde laken een broek zullen geven aan de burger met over een paar jaar nog een grotere afkeer van de politiek. Luisteren naar de stem van het gewone werkende volk, naar een democratie (geen immocratie, geen particratie) terug keren en als de verkiezingsuitslag hen niet aanstaat cordon oprichten en coalities van verliezers te vormen.

  3. Doen wat mijnheer de rector zegt : steek al de centrum partijen in één zak. Ze zijn toch in hetzelfde bedje ziek, andersgezegd over de échte problemen zoals ‘overinwijking’ moet er gezwegen worden. Nietwaar mijnheer ‘de rechtor’ ?

  4. Wat deze woke-man het centrum noemt is een linkse roodgroene verzamelbak. Dat hij dat als ‘intellectueel’ niet inziet, pleit niet voor zijn analytisch vermogen. Van G loopt met een groot bord voor zijn narcistische kop.

  5. De toekomst van Vlaanderen, de welvaart van de Vlamingen die ligt in samenwerking met China en Rusland, de nieuwe grootmacht. Laat de US los, breek het NAVO hoofdkwartier af, verjaag onze amerikaanse bezetters. De USA wereldheerschappij is voorbij.

  6. Roger,ik deel al vele jaren je mening,woke is de ondergang van de EU.Orban toont ons de weg maar die wordt gemuilkorfd dus zal Poetin het moeten doen.Vrees niets,de linkse partijtjes zullen verdwijnen,conner heeft nog wat greep om de natte poesjes van jonge meisjes maar daar blijft het bij.Groen en de cvp mikken beiden op de overblijvende oudjes en de allochtonen,die laatsten worden door 85%van de Vlamingen gehaat,al dan niet openbaar .De vld is een hoerenpartij met porno-sander op kop,gevolgd door quickie stickie,de rest is irrelevant

  7. Daar bij de laatste verkiezingen alle traditionele Maffia partijen zwaar verloren hebben , hebben ze zich uit pure machts en geld geilheid (dit werkt als drugs bij hen) toch al bijeen gezet – deze 7 dwergpartijen zijn te samen toch al een centrumpartij – met als smoes dat dit democratie is – Dus Woke slechtor , dit is eigenlijk geen nieuws van u

Plaats een reactie

Delen