Honderden klimaatactivisten blokkeren snelweg in Den Haag

Bron: Twitter

Uncategorized

Honderden klimaatactivisten blokkeren snelweg in Den Haag

Wannes Neukermans

De radicale klimaatactiegroep Extinction Rebellion heeft zaterdag op de A12-snelweg in Den Haag een grootschalige blokkade met honderden activisten georganiseerd. De Nederlandse politie heeft enkele actievoerders opgepakt.

In de voormiddag verzamelden de eerste actievoerders zich op het Malieveld vlakbij de snelweg, waar geregeld demonstraties worden georganiseerd. De Tweede Kamer zetelt er ook tijdelijk. De politie was op de hoogte van de actie en waarschuwde de activisten dat ze niet op de snelweg mochten lopen.

(Lees verder onder de tweet.)

Enkele honderden rebellen besloten om het politieverbod te negeren en rond de middag blokkeerden ze de A12. Actievoerders werden ook via Twitter gewaarschuwd dat ze zouden opgepakt worden als ze de weg blokkeerden. Dat aanhouden verliep niet makkelijk, aangezien de klimaatactivisten zich aan elkaar hadden vastgekleefd.

Uiteindelijk zijn er tientallen mensen aangehouden door de politie. Vooraf waren er ook al zeven mensen van Extinction Rebellion opgepakt omdat ze mensen opriepen deel te nemen aan de protestactie. Volgens het Openbaar Ministerie waren ze daardoor schuldig aan opruiing. Intussen werden ze vrijgelaten.

Opvallend: Lucas Winnips, één van de mensen die voor opruiing werd opgepakt, is volgens De Volkskrant bij het daadwerkelijke protest opnieuw opgepakt.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/extinction-rebellion-nederland-woedend-na-arrestatie-van-klimaatactivist-wegens-opruiing/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Honderden klimaatactivisten blokkeren snelweg in Den Haag”

Plaats een reactie

Delen