Illegaal pleegt jihadistische aanslagen in Spaanse kerken en vermoordt koster

Yasin Kanza verbleef nog maar sinds vorige zomer in Algeciras. Foto: Twitter.

Uncategorized

Illegaal pleegt jihadistische aanslagen in Spaanse kerken en vermoordt koster

Carl Deconinck

Een 25-jarige Marokkaanse man heeft gewapend met een machete verschillende kerken aangevallen in Spanje. Er vielen daarbij zeker één dode en verschillende gewonden. De dader riep “Allahoe akbar” en de politie gaat uit van terrorisme.

Een islamitische aanvaller heeft woensdagavond gelovigen aangevallen in twee kerken in de Zuid-Spaanse havenstad Algeciras. De man liep kerken binnen en riep de aanwezigen op om zich te bekeren. Gekleed in een djellaba wandelde hij de kerk van San Isdro binnen en sloeg hij beelden kapot. Een priester probeerde hem buiten te gooien, maar werd daarbij in de nek gestoken.

Daarna trok de jihadist naar de kerk van La Palma. Daar stak hij de koster in de buik. De koster kon uit de kerk vluchten naar de Plaza Alta, het centrale plein van de stad. Daar hakte de 25-jarige immigrant hem dood met zijn machete. Ooggetuigen zeggen dat de migrant zijn slachtoffer afslachtte nadat die laatste om zijn leven had gesmeekt. De politie kon de man inrekenen. Hij was vermoedelijk op weg naar een derde plek om toe te slaan. Getuigen zeggen dat hij in de kerken riep “dat Allah groot is en dat deze religie niet de moeite waard was”. In een andere uitte hij direct dreigementen: “Dood aan christenen.”

(Lees verder onder de tweet.)

Illegaal

De jihadist heet Yasin Kanza en verbleef nog maar sinds vorige zomer in Algeciras. Toch zou hij al gekend zijn geweest omwille van zijn afwijkend gedrag. In Tanger zou jij gediagnosticeerd zijn geweest met psychiatrische problemen. Kanza verbleef illegaal in Spanje en wachtte zijn uitzetting af. De politie voerde een huiszoeking uit in het kraakpand waar hij samen met twee andere mensen woonde, maar die zouden niet op de hoogte zijn geweest. De politie gaat ervan uit dat het een ‘lone wolf’ betreft. Er werd ook een foto gepubliceerd van de dader na de aanslag. Daarop zit hij ontspannen en glimlachend op een stoel, terwijl zijn kleren onder het bloed van zijn slachtoffers hangen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

6 gedachten over “Illegaal pleegt jihadistische aanslagen in Spaanse kerken en vermoordt koster”

  1. Dat soort wordt in bescherming genomen door onze linkse rakkers. Hij zal natuurlijk weer mentaal ziek zijn. Rechts wil die gekken hier weg hebben, maar die steekt men dan in een cordon.

  2. Wanneer gaan wij, in het leidzame Avondland, de strijders van de jihad en bij uitbreiding alle Ismaëlitisch geinspereerden, vanuit hun eigen ideologie eens benaderen. Wat willen die aanslagplegers eigenlijk? Zij willen binnen hun missionaire Islamietische gemeenschap aanzien en eer verwerven : martelaar en held voor hun religie worden. Natuurlijk gelden er in die denkwereld andere regels dan de regels waar wij mee werken. Vooreerst, ter verbreiding van de eigen ideologie, is voor hen alles geoorloofd. Meer zelfs, door gruwelijkheden tegenover ongelovigen te plegen, verwerven ze hun hoogste aureool. Voor de mislukkelingen in de eigen samenleving is dat dikwijls het enige dat hun rest om nog aanzien te verwerven binnen hun leefwereld. Hun ulime betrachting is het martelaarschap, met aanzien en de daarvoor voorziene beloning te verwerven. Deze beloning is om in het paradeis te mogen intreden en er een dagelijkse voorraad van 72 frisse maagden te ontvangen. Toen ikzelf twee jaar in hún wereld mocht leven en werken, hebben de Islamieten zelf me die doctrine uit gelegd. Ook wat er aan te doen. De hoogste betrachting van die hopelozen is aanzien verwerven en eeuwig en ongeremd te kunnen sexen. Welnu daarom die gastjes NIET naar de eeuwigheid laten gaan om er hun beloning te ontvangen, dus ze zeker NIET doden. Wel met een kleine, best onverdoofde, kleine ingreep hen ontdoen van twee voortplantings kliertjes, even boven de knie. Plassen mag nog kunnen. Daarna hen naar hun gemeenschap terug sturen, alwaar ze in de plaats van als ‘martelaren’ als mislukkelingen uitgelachen worden. Dat zal andere kandidaten weerhouden hetzelfde te doen. Deze uitleg heb ik van hun geloofsgenoten in Irak gekregen.

Plaats een reactie

Delen