IN BEELD. Gewelddadige ontvoering op klaarlichte dag in Frankrijk

Schermafbeelding: Twitter.

Uncategorized

IN BEELD. Gewelddadige ontvoering op klaarlichte dag in Frankrijk

Carl Deconinck

In Frankrijk vond eerder deze week een spectaculaire ontvoering plaats. Een man werd door een groep mannen geslagen en met een vuurwapen tegen zijn hoofd in de koffer van een wagen geduwd. De ontvoering werd gefilmd door een buurtbewoner.

De ontvoering gebeurde zondagochtend in Villeparisis, Seine-et-Marne. Een bewoner kon het incident filmen. Op de beelden is te zien hoe vier mannen hun slachtoffer met veel geweld proberen te overmeesteren. Het slachtoffer wordt in de kofferbak van een auto geduwd. De ontvoerders slaan vervolgens op de vlucht.

De aanval vond zondag rond 8.30 uur plaats op het kerkplein. Volgens de bewoners is het een rustige buurt. Ze zijn dan ook gechoqueerd door wat er zich heeft afgespeeld in hun gemeente. Het is onduidelijk wat er precies aan de hand was en de politie heeft bijzonder weinig informatie over de gebeurtenis.

De burgemeester van de stad met 27.000 inwoners, Frédéric Bouche (PS), heeft nog nooit zoiets meegemaakt. “De buurt zelf is bijzonder rustig. Ze heeft geen slecht imago in termen van delinquentie. Maar hier gaat het veel verder dan feiten van delinquentie. Het geweld is veel ernstiger en veel schokkender voor ons allemaal”, zegt hij.

(Lees verder onder de tweet.)

Drugsmilieu

Op de plaats van de aanslag werd een mobiele telefoon gevonden. Dat is de enige aanwijzing. Het onderzoek werd toevertrouwd aan de gerechtelijke politie. De ontvoerde man is nog steeds niet teruggevonden of geïdentificeerd. Zondag arresteerde de politie een mogelijke verdachte, maar die werd maandag alweer vrijgelaten. De Franse pers vermoedt dat de ontvoering gerelateerd is aan het drugsmilieu.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “IN BEELD. Gewelddadige ontvoering op klaarlichte dag in Frankrijk”

  1. Da’s maar om te lachen hoor. Die allochtone kapoenen zijn waarschijnlijk weer drugsterroristje aan het spelen. Nee het echte gevaar komt van extreem rechts. Dat heb ik gisteren zelf een half uur mogen aanhoren in Terzake. En we weten allemaal dat die volledig politiek neutrale reportages maken, toch?
    VRT? WEG ERMEE!!
    🤮🤮🤮🤮🤮

Plaats een reactie

Delen