Vraag van de Week: Moet er een minimum- en maximumleeftijd voor politici komen?

Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

IN BEELD. Man steekt passagiers neer in Parijs treinstation

Simon Segers

In het Gare du Nord in het 10e arrondissement van Parijs heeft een 31-jarige man woensdagochtend omstreeks 6.45 uur verschillende mensen neergestoken. Bij het incident raakten 5 personen lichtgewond. Een zesde slachtoffer liep zwaardere letsels op. De dader zou “allahoe akbar” geroepen hebben en van Algerijnse origine zijn. 

Een politieagent in burger die op weg was naar huis na afloop van zijn dienst kon de dader neerschieten met zijn dienstwapen. In totaal werden drie schoten gelost, onder meer ook door een andere agent die zijn collega te hulp schoot. De aanvaller raakte zwaargewond en verkeert momenteel in levensgevaar. Hij zou volgens getuigen “allahoe akbar” geroepen hebben tijdens de uitvoering van de aanval.

Mohamed Amine

Gérald Darmanin (LREM), Frans minister van Binnenlandse Zaken, verklaarde op een persconferentie dat de dader geen identiteitsdocumenten op zak had. Volgens Europe 1 maakte de geweldenaar zichzelf echter kenbaar als de 31-jarige Algerijn Mohamed Amine. De man was voorheen niet bekend bij de politie. Darmanin bedankte verder de betrokken ordediensten voor hun doeltreffende optreden. “Hij (de dader, red.) werd snel geneutraliseerd. Dank aan de politie voor hun efficiënte en moedige reactie”, schreef de minister op Twitter. Hij verduidelijkte eveneens dat de agent die geschoten heeft, toestemming had om zijn dienstwapen bij zich te dragen.

Opgelet: de beelden zijn expliciet.

https://twitter.com/Occidentis1/status/1613197743417167872

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “IN BEELD. Man steekt passagiers neer in Parijs treinstation”

  1. Hoeveel radicale moslims, die het als hun taak zien om ‘ongelovigen’ aan te vallen, lopen er hier nog rond ? Niemand heeft er waarschijnlijk enig idee van. Ik vrees dat we ook met dit virus zullen moeten leren leven en er is geen vaccin deze keer.

Plaats een reactie

Delen