IN BEELD Oekraïense artillerie schakelt huurlingen uit met precisievuur

@UKRINFORM

Uncategorized

IN BEELD. Oekraïense artillerie schakelt huurlingen uit met precisievuur

Carl Deconinck

De 45e artilleriebrigade van het Oekraïense leger heeft beelden gedeeld over hoe ze heel gericht een grote groep Russische huurlingen verscholen in de loopgraven uitschakelen. Ondanks de dekking maakten de Russen ze geen schijn van kans tegen het precieze geschut.

De artilleriebrigade is actief in het intussen door Rusland veroverde Soledar. Daar schakelde het al eerder wapendepots en voertuigen van de Russen uit, voornamelijk van de Wagner-huurlingengroep.

Dit doen ze door precieze wapens te gebruiken in combinatie met dronecamera’s, die kunnen aanduiden waar het geschut neerkomt. Dit is intussen zo nauwkeurig dat ze zelfs soldaten die schuilen in loopgraven kunnen uitschakelen, zoals deze beelden aantonen. De Wagner-huurlingen waren een aantrekkelijk doelwit omdat ze samengepakt zaten in één loopgraaf. Ongeveer 30 soldaten zaten zo in een relatief klein gebied. Ze lijken allemaal uitgeschakeld te zijn door het artillerievuur.

https://twitter.com/PaulJawin/status/1615305049969917952?s=20&t=VvbVnmwUGHNd0qvCOYR_kw

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “IN BEELD. Oekraïense artillerie schakelt huurlingen uit met precisievuur”

  1. Een journalist mag zijn private mening hebben, maar in zijn werk zou die toch niet zo prominent zichtbaar mogen zijn als in dit stuk. Het lijkt wel of die conflict wit/zwart is: de goede Oekraïners tegen de slechte Russen. Nochtans zijn het niet de Russen die dit hebben uitgelokt. Waarom worden hier geen relevant vragen gesteld? Waarom moest en zou de NAVO raketinstallaties hebben in Oekraïne, vlak tegen de Russische grens? En waarom heeft Oekraïne zijn eigen Russischtalige bevolking acht jaar (sedert 2014) met artillerie beschoten? Waarom heeft Oekraïne het Minsk2-verdrag met de voeten getreden? Dit conflict was perfect te vermijden, en toch heeft het Westen alles gedaan om dit uit te lokken. Oekraïnes president Zelenski is waarschijnlijk de meest corrupte politicus in Europa. En de meest repressieve: alle politieke oppositie is verboden in dat land! Ik verwacht toch beter van palnws dan dit soort tendentieuze sensatie.

  2. Als u het willen toetreden tot de EU en de NAVO tot uitdagingen naar Rusland toe beschouwd, kan dit misschien wel zo zijn. Maar dat geeft Rusland niet het recht van zonder onderhandelingen met andere wereldorganisaties zoals de VN brutaal met de zwaarste hardware mogelijk het land binnen te vallen en er de meest gruwelijke oorlogsmisdaden te plegen. Rusland heeft dit al met andere naties (Georgië) en met de Krim, dus had het westen ook deze brutale inval laten over zich passeren kun je ervan op aan dat Polen of Roemenië straks aan de beurt waren. Er zijn andere oplossing om een land aan te pakken dan er met duizenden taks en helikopters binnen te vallen en burgerdoelen te viseren. Het is wel een feit dat we thans in een negatieve spiraal van geweld zijn terecht gekomen waar we in het westen enkel dit soort video’s te zien krijgen. De Russen krijgen ze misschien ook, maar dan met andere ondertiteling van Russische artillerie die Oekraïners in de loopgraven beschiet. Heeft u trouwens al één keer het afgelopen jaar Poetin en het Kremlin de waarheid horen spreken? Oekraïners mogen dan wel veel corrupter zijn dan ons, hun politiek systeem eenzijdig, censuur op kop maar dan kan je evengoed van het Kremlin zeggen, à la limiet ook van onze door vivali rijkelijk betaalde media. Laat de Russen hun troepen compleet uit Oekraïne terug trekken alsook de Krim, en laat de thans door Rusland bezette gebieden door een VN troepenmacht bezetten om de neutraliteit te garanderen. Rusland is rijk genoeg aan gas en olie om de geleden schade te vergoeden onder auspiciën van de VN om te zien dat het geld niet blijft “plakken” zoals bij onze “subsidies”. Ik ben zeker niet anti-Russische maar wat Poetin gedaan heeft kan niet meer in 21ste eeuw. Laat het Russische volk wel beslissen hoever deze dictator mag gaan, laat het gewoon een kwestie van tijd zijn.

  3. Wanneer toont PAL NWS hoe het Russische leger hele Oekraïense legereenheden uitschakelt? De Oekraïense verliezen zijn het tienvoudige van de Russische. Om niet te spreken van het door de Navo geleverde materiaal, dat slinkt als sneeuw onder de zon. Ik dacht dat het zwart/wit verhaal verleden tijd was!

  4. Nee, onpartijdige dus objectieve informatie over de oorlog in Oekraïne moet je dus zeker ook niet van Palnws verwachten. Propaganda voor meer wapenleveringen en dus het nog langer aanslepen van de oorlog des te meer. Wanneer eens een artikel dat pleit voor vredesonderhandelingen?

  5. Objectieve informatie over deze oorlog zal je nergens vinden. Feit is dat Rusland een onafhankelijke staat is binnengevallen, maar of dat ook de NAVO bedreigde is zeer de vraag. Rusland zou nooit NAVO landen aanvallen. Wie is de winnaar : de VS, hun wapenindustrie draait op volle toeren en ze kunnen meer gas en olie uitvoeren. De verliezer is de EU, die in eigen voeten heeft geschoten en uiteraard Rusland zelf. Het risico van dat alles is te groot om niet onmiddellijk diplomatieke gesprekken aan te knopen.

  6. De VS moeten hun stocks 155 mm artillerie granaten die in Israël en Zuid-Korea liggen opgeslagen aanspreken om Oekraïne te kunnen blijven voorzien! Trouwens hoe zit het eigenlijk met het onderhoud van die hoog technologisch geleverde speeltjes? Een kanon heeft een levensduur en die wordt bepaald door de EFC (Equivalent Full Charge) waarde! Wie gaat het onderhoud van de optroniek,bewapening,onderstel ,motor doen en van de thermische kijkers ,het stabilisatiesysteem en AVLS ? Een tank op het terrein krijgt het zwaar te verduren en zeker in oorlogsomstandigheden! Als voormalig tankcommandant Leopard en onderrichter Bewapening & Vuurleiding in de Groepering Leopard stel ik mij toch enkele vragen hieromtrent! Een vierkoppige bemanning opleiden vraagt tijd en ze moet ook over de nodige tactische kennis beschikken bv het posteren etc….

Plaats een reactie

Delen