In beeld: Oekraïense taktische aanvalsgroep schakelt Russen koelbloedig en van dichtbij uit

screenshot via Twitter

Uncategorized

In beeld: Oekraïense tactische aanvalsgroep schakelt Russen van dichtbij uit

Carl Deconinck

De tactische aanvalsgroep Adam staat gekend omwille van hun kundig gebruik van drones. Ze maakt deel uit van de Oekraïense Speciale Troepen en publiceerde recent een video met actiebeelden uit Bachmoet. De Adam-groep doodde 15 Russische soldaten en nam 6 Russen gevangen.

Adam maakt deel uit van de Oekraïense Speciale Troepen en is onder andere actief in de Stad Bachmoet, in de oblast Donetsk. Vier soldaten slagen er met de hulp van een drone en instructies van een leidinggevende bij de tactische aanvalsgroep in om met welgemikte granaten een groot aantal Russen uit te schakelen.

De vier soldaten doden 15 soldaten van heel dichtbij en nemen er zes gevangen. Zelf leden ze geen verlies. De beelden tonen scherp aan hoe nachtelijke operaties in kleine groep plaatsvinden. Ze illustreren hoe hoge gevechtscapaciteit, sterke communicatie en bekwaam management kunnen zorgen voor bijzonder grote schade bij de tegenstand. De beelden zijn niet voor gevoelige kijkers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “In beeld: Oekraïense tactische aanvalsgroep schakelt Russen van dichtbij uit”

  1. Is het écht nodig om dit soort nieuws te brengen? Denkt men bij Palnws dat Oekraïne gaat winnen? Of dat de Russen ‘zo maar’ binnen zijn gevallen bij deze Nazi-bende? Ik zou graag ander nieuws zien dan wat is voorgekauwd door de klassieke media.

  2. Benny, moest Rusland dergelijke type video’s kunnen maken en/of dergelijke operaties kunnen uitvoeren, ze hadden het allang toegestaan om uitgezonden te worden. De enige vooruitgang die Rusland op het terrein nu maakt is door de massa, en dus door een massa verliezen aan manschappen en materiaal. Deze oorlog is inderdaad een gruwel maar laat een stelletje ongeletterde Russen los op een vredig stadje in Oekraïne of ergens anders in Europa en je krijgt wat je in Boejska heb gezien: massamoorden, verkrachtingen en plunderingen van burgers, maar geen gevechten aan een frontlinie. Je kan sympathie hebben voor de “Russische sukkelaars” maar laat ze in geen geval los op burgers, dan pas zie je hun ware aard. Deze oorlog is een gruwel, gans de wereld begrijpt het, behalve Poetin en misschien ook Xi en Kim Yung Un niet. Laat ons hopen de Oekraïners kunnen doorzetten en het Russische volk zover krijgen dat ze Poetin eruit gooien anders zijn over een paar jaar deze beelden vanuit Polen, en over een decennium beelden vanuit de Ardennen.

  3. Zelfs al zijn ze niet “zomaar” binnengevallen, dat geeft hen nog niet het recht om alles plat te bombarderen, burgers te doden en te martelen, vrouwen en kinderen te verkrachten, … Zeg niet dat dit leugens zijn, de Russische soldaten zijn beesten ! De schuld van deze oorlog ligt niet bij Oekraïne. Schaam u !

  4. Ja jij zou liever nog wat meer stoere folter en verkrachtingverhalen horen van Russische mongolen op onschuldige mensen. En krijg je nog steeds een volle erectie bij het aanschouwen van je Vladolf Putler poster?

  5. Benny ik hoor dat je n8ks kent van Rusland en de communisten. Wat geschiedenis lezen kan helpen en is veel beter ddan de holle leuzen van belgische salonroden te gebruiken. Ik was daar verscillende keren en had medelijden met die arme gewone rjussen

  6. Met de technologische steun van Uncle Sam en de EU satelliet durf ik geen euro zetten op een goeie afloop voor Poetin. Dit wordt een remake van Afghanistan voor de Russen en internationaal imagoverlies.

  7. Kiev heeft in de voorbije dagen de steden Severodonetsk en Lisichansk aan rusland moeten laten. Morgen, ten laatste overmorgen valt ook Soledar en Artemovsk (Bakhmut). Altijd hetzelfde scenario: als Kiev belangrijke tereinverliezen lijdt, komen er spectaculaire beelden op Twitter. En schrijft Carl Deconinck een artikel alsof Kiev aan het winnen is. PAL NWS is zijn geloofwaardigheid aan het verliezen in dit conflict.

  8. Napoleon, met het toen sterkste en best uitgeruste leger van Europa, heeft alles verloren toen hij Rusland aanviel; In 1941 herhaalt zich het scenario: Adolf Hitler en zijn leger dat alles onder de voet loopt, wordt door Rusland vernietigd, dank zij de opofferingen en het lijden van miljoenen Russen. Dit alles in in het collectieve brein van de Russen levendig. Vergis u niet in de veerkracht van het Russische volk!
    De geschiedenis herhaalt zich en op een gegeven moment haalt de realiteit het op de propaganda en de desinformatie. Ik lees nooit iets op de reeds meer dan honderdduizend gesneuvelde Oekraïense soldaten en huurlingen…

Plaats een reactie

Delen