Mesaanval op trein in Duitsland: 2 doden en meerdere gewonden

Twitter - @Natio_MLaFrance

Uncategorized

Mesaanval op trein in Duitsland: 2 doden en meerdere gewonden

Carl Deconinck

Bij een mesaanval in Duitsland raakten woensdag meerdere mensen gewond. De versies over de feiten lopen uiteen. Sommige media berichten over een aanval op de trein, andere media over een aanval op het perron.

Een man heeft kort voor 15 uur, voor de aankomst aan het station van Brokstedt, verschillende mensen aangevallen met een mes. Er zouden daarbij zeven mensen zijn verwond. Dat zei een woordvoerder van de federale politie. Later klonk dat twee mensen zouden zijn overleden. De politie kon de man achteraf arresteren in Brokstedt.

De tv-zender RTL meldt dat de mesaanval niet in de trein werd uitgevoerd, maar op het perron. Andere media zeggen dat het gebeurde op de trein van Kiel naar Hamburg. Het is voorlopig onduidelijk wat de aanleiding was voor de aanval en er is geen betrouwbare informatie over de dader. Het station is momenteel afgesloten.

De dader zou een man zijn van tussen de 20 en 40 jaar. De politiewoordvoerder gaf aanvankelijk geen informatie over de identiteit of het motief van de aanvaller, verwijzend naar het lopende onderzoek. Sommige media melden dat het gaat om een Syrische man.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

11 gedachten over “Mesaanval op trein in Duitsland: 2 doden en meerdere gewonden”

  1. Aangezien geweld met messen en andere steekwapens enkel zal toenemen is bijgevoegd als link en met de gratie van de geweldige Palnews crew een professionele presentatie over de veiligheidscirkel rond messentrekkers die internationaal 7 meter bedraagt. Onder 7m maakt men geen kans om te overleven, zelfs niet als je achter een gewapende politie agent staat. Daarom, eens je het lemmet van een mes ziet, dichter dan 7meter van je, roep je “Wapen!” en ren je voor je leven en dit is waarom:
    https://youtu.be/Upxfo_jBrDE

  2. Wanneer je zulke terreuraanslag hoort vermelden op de Vlaamse Rode Televisie en ze hebben het (weer eens) over ” een verwarde man” zonder enige beschrijving over zijn uiterlijk weet het meteen over welke soort het gaat. Als daarentegen iemand naar het podium van clown Rousseau stormt op een nieuwjaarsfeestje mag deze laatste straffeloos insinueren dat “extreem rechts” hiervoor verantwoordelijk is.
    VRT? WEG ERMEE!

  3. Vandaag mesaanval op trein, maar ook studente met mes aangevallen op campus in Parijs, verleden week ‘ jongen doodgestoken in Frankrijk’ voor zijn school, de week daarvoor aanval met mes in Parijs – Gare du Nord… Elke week lezen we wel iets over onze messentrekkers en waarschijnlijk missen we nog heel wat nieuws waarbij niemand gewond geraakte. Wanneer gaan onze politici en gerecht eens wakker worden en zien dat dat allemaal niet langer kan ? Dan zwijgen we nog maar over de drugstrafiek, vechtpartijen, vandalisme… het kan niet op.

  4. Niets over gelezen in de MSM, het is weer een “verwarde” kansenparel die deze moorden pleegde. Maar sttt, anders krijg je de stempel van extreem rechts, volgt de staatsveiligheid je en wordt je vroeg of laat afgeschoten door Waalse “elitetroepen”, die geen woord Vlaams kennen.

Plaats een reactie

Delen