Vraag van de Week: Moet er een minimum- en maximumleeftijd voor politici komen?

Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Parijs Gare du Nord gaat gebukt onder diefstal, vechtpartijen en druggebruik

Simon Segers

In het Parijse Gare du Nord, het drukste treinstation van Europa, worden reizigers geteisterd door aanhoudende criminaliteit. Diefstal en druggebruik zijn er schering en inslag.

Op het voorplein van het station is de reiziger beducht voor drugshandel en agressieve bedelarij. Het onveiligheidsgevoel neemt toe, zo meldden getuigen aan BFMTV. Vorig jaar werden gemiddeld bijna 2 overvallers per dag gearresteerd in de omgeving van het Gar du Nord. Enkele weken geleden verwondde een Algerijnse man vijf omstaanders met een mes, vooraleer de ordediensten hem konden neutraliseren. Later bleek de agressor vorig jaar al het bevel te hebben gekregen om het Franse grondgebied te verlaten. In februari vorig jaar schoot de politie een andere messentrekker dood nadat hij enkele agenten had geviseerd.

Spuitruimtes

Een van de mogelijke oorzaken van de toegenomen criminaliteit is de ‘spuitruimte’ die nabij het station gelegen is. Hier kunnen drugverslaafden sedert enkele jaren crack roken of opiaten injecteren met steriele naalden. Volgens een buurtbewoner vinden hier regelmatig gevechten, drugshandel en diefstallen plaats en staan sommige verslaafden op straat te schreeuwen. Alexandra Cordebard, burgemeester van het 10e arrondissement van Parijs, meent echter dat het initiatief net de overlast vermindert en het openbaar druggebruik terugdringt. Desondanks verrichtte de politie afgelopen jaar in de omgeving van het Gare du Nord 390 arrestaties in het kader van drugsdelicten.

Lees ook:
https://redactie.palnws.be/2023/01/in-beeld-man-steekt-passagiers-neer-in-parijs-treinstation/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Parijs Gare du Nord gaat gebukt onder diefstal, vechtpartijen en druggebruik”

Plaats een reactie

Delen