Populariteit prins Harry bereikt dieptepunt na omstreden uitspraken over eigen familie

Prins Harry en Meghan Markle. Shutterstock

Uncategorized

Populariteit prins Harry bereikt dieptepunt na lancering van zijn boek

Carl Deconinck

Het Britse publiek heeft steeds minder sympathie voor prins Harry. In zijn reeks op Netflix en autobiografie ‘Reserve’ doet hij meerdere omstreden uitspraken, die vooral afbreuk doen aan zijn eigen familie. Daarmee lijkt hij echter vooral zichzelf te hebben geschaad.

https://redactie.palnws.be/2023/01/de-oorlog-der-windsors/

40 procent van de Britten denkt dat prins Harry zich met zijn omstreden uitspraken vooral wil verrijken. Slechts een kwart van de Britten heeft nog een positief beeld van de prins, terwijl 68 procent een negatieve mening over hem heeft. Zijn populariteitsscore was nog nooit eerder zo laag.

Sterker nog: prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn zo onpopulair dat 65-plussers de van pedofilie beschuldigde prins Andrew verkiezen boven het adellijke koppel. 60 procent van de Britten heeft een zeer negatieve kijk op Andrew. Voor Harry en Meghan liggen die scores een stuk hoger met respectievelijk 69 en 73 procent.

De andere royals zien hun populariteitscijfers niet veranderen. Het aantal mensen dat zegt beschaamd te zijn over de monarchie is wel gestegen van 15 tot 21 procent. Steeds minder mensen zeggen trots te zijn op de koninklijke familie. De meerderheid van de Britten blijft wel achter de monarchie als bestuursvorm staan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Populariteit prins Harry bereikt dieptepunt na lancering van zijn boek”

Plaats een reactie

Delen